Fortsätt till huvudinnehåll

Studentkort i blått och beige / Graduation card in blue and beige

Studentkort - HelenTh
 
Till detta studentkort har jag till bakgrunden använt ett papper som kommer från ett pappersblock från Tim Holtz. Alla pappren i blocket har färdiga embossade mönster som motstår färg och ink och det är meningen att man ska kladda med färg på dem. Färgen fastnar inte på mönstret och ger en riktigt häftig effekt.
 
***
For this graduation card, I have to use a background paper that comes from a paper pad from Tim Holtz. All the papers in the block has embossed pattern that resist ink and paint and you are supposed to mess with paint on them. The paint does not stick to the pattern and gives a really cool effect.


Graduationcard with Tim Holtz Paper Stash Resist - by HelenTh
 
 
På bilden ovan syns tydligt det embossade mönstret som inte tagit åt sig av färgerna jag använt på bakgrunden, detta papper har ett mönster av text. I blocket ingår det två papper med samma mönster, ett i vitt och det andra i beige.
 
***
In the picture above you see clearly the embossed pattern where the colors hasn’t stuck to the paper in the background, this paper has a pattern with text. The block includes two papers with the same pattern, one in white and the other in beige.

 
Closeup on graduation card from HelenTh
 
Material/Supplies:
Tim Holtz Paper Stash Resist TH93112
Sizzix Thinlits Die Set 102PK - Alphanumeric SX660210
Prima Marketing Timeless Memories – Prima Flowers 580865
Prima Marketing Timeless Memories - Reminiscence 580858
Prima Marketing Timeless Memories – Prima Flowers 580896
Prima Marketing Timeless Memories – Say it in Chrystal 579401
Prima Marketing Timeless Memories – Prima Flowers 580902
Prima Vintage Metal Worn Leather - Color Bloom 57382
Prima Sultry Shimmer Glistening Waves - Color Bloom 5739429
Graphic 45 Artisan Style Journaling Chipboard 1 4501119
Graphic 45 Artisan Style Decorative Chipboard  2  #4501116
Graphic 45 Artisan Style Tags & Pockets 4501115
Graphic 45 - Artisan Style Cling Stamps 2 IC0327S
Couture Creations Everyday Essentials – Pointed flower CO724129
Couture Creations Everyday Essentials – Mini Flower set 1 CO724126
Bazzill Classic Eggshell 10-1003

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!