Fortsätt till huvudinnehåll

Mixed media tag - family

Hej!

Idag skulle jag vilja visa en mixed media tag som jag gjort. Jag har experimenterat med en hel del grejer på denna tag.

******************

Today I would like you to see a mixed media tag I´ve made. I have experimented with a lot of stuff on this tag.


Jag började med att använda modeling paste och en mask på en cardstock tag för att skapa bakgrundsstruktur. Därefter limmade jag dit en massa olika dekorationer. När limmet torkat mistade jag över hela tagen. Sedan torrborstade jag med vit akrylfärg över alla detaljer för att framhäva dem. På utvalda ställen limmade jag sedan fast både Micro beads och Glass glitter. Sist men inte minst satte jag dit ett band och den fina texten Family. 

****************

I started by using modeling paste and a mask on a cardstock tag to create background texture. Then I glued on a lot of different decorations. When the glue qas dry I mistade all over the tag. Since dry I dry brushed with white acrylic paint over all the details to accentuate them. At selected places I then glued on both Micro beads and Glass glitter. Last but not least, I put on a band and the fine text Family.
Material/supplies
Bazzill Classic White T10-1005
Prima Art Basics - Modeling Paste 236 ml 961411
Prima Art Ingredients - Micro Beads - Bronze 962586
Prima Art Ingredients - Glass Glitter - Gold Rush 961657
Prima Finnabair 7x9 stencil Weaving 962333
Prima Vintage Mechanism Washers 1 960346
Artemio Metal Shapes Clocks 6 st 11006720
Prima Hillsboro - Oatmeal 578015
PM Words Say It In Pearls Multi 570439
Prima Sultry Shimmer Lime Wedge - Color Bloom 573850Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!