Fortsätt till huvudinnehåll

Min resedagbok / My Travel journal

I sommar ska jag ut och resa och då behöver jag såklart ha med mig en resedagbok som jag kan skriva ner saker i - jag måste alltid ha papper och penna med mig i handväskan. Så, jag piffade till en gammal tråkig anteckningsbok genom att grunda med gesso och sen bygga på med modeling paste, stencil och watercolor pencils. Lite papper och dekorationer så var det klart!

* * *

This summer I'm going to do some travelling and I really  need to bring a travel journal to write stuff in - I always need to have pen and paper in my handbag. So, I made an old notebook look a bit better - I started with gesso and then I used modelling paste, a stencil and watercolor pencils. Some cardstock and embellishments and then all done!

Materiallista / List of supplies:
Bazzill Cardstock White T10-1001
Prima Marketing - Prima Art Basics Heavy Gesso White 500 ml 961374
Prima Marketing stencil - Bubbles 961299
Prima Marketing - Prima Art Basics - Modeling Paste 236 ml 961411
Prima Marketing – Watercolor pencils Scenic Route 576691
My Mind’s Eye – Hello World! Beauty Enamel shapes HW1013
My Mind’s Eye – Hello World! Discovery Sticky notes HW1017
My Mind’s Eye – Hello World! Travel Mixed bag HW1004
My Mind’s Eye – Hello World! Travel Stickers HW1005
My Mind’s Eye – Hello World! Beauty Rub-ons HW1012
American Crafts Adorn Black Foam Thickers 683692
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!