Fortsätt till huvudinnehåll

Bordsnumrering - DIY tutorial

Under 2015 så är vi flera stycken i min släkt som fyller jämnt och det firade vi jubilarer med att bjuda in hela släkten på baluns under förra helgen! Röda mattan, mixad zon med intervjuer, fotografering, tipsrunda, bildlek och musiklek stod på programmet. Självklart ingick även god mat och alkoholhaltiga drycker och dans in på småtimmarna. En magisk kväll som jag kommer minnas länge! Tack alla som var med och gjorde den oförglömlig! ♥

Vi hade gjort en halv variant av bordsplacering, vi bestämde vid vilket bord gästerna skulle sitta men inom bordet var det fri placering. Eftersom vi hade många bord så gjorde jag några bordsnumreringsskyltar så gästerna enkelt skulle hitta tills sitt bord.

Här kommer en tutorial på hur jag gjorde dem.

*******

In 2015, we are several people in my family that turning in to a very evenly number and we celebrated it by inviting the whole family to a big party during last weekend! Red carpet, mixed zone for interviews, photography, quizzes, and musical games was on the program. Ofcourse there was good food, wine, beer and dancing all night long. A magical night that I will remember forever! Thanks to all who attended and made it unforgettable! ♥

We decided on which table the guests should be seated but at the table there was free placement. Since we had many tables, I did some table numbering signs so the guests could easily find their table.

Here comes a tutorial on how I made them.*************************************************************************


Först sågades två olika sorters bitar i lämpliga storlekar ur en planka. Mina blir ca 14cm höga och 9cm breda. 

*******

First of all, cut out pieces of appropriate size to fit your tables. Mine are 5,5" high and 3,54" wide.Jag grundade alla bitar med en cerise färg.

*******

I used a really pink color to paint the pieces with.
När allt torkat målade jag över allt med två lager vit färg.

*******

When the paint has dried, I painted two covers of white paint on top.
För att kunna måla dit siffror så valde jag stenciler från Martha Stewart.

*******

I use stencils from Martha Stewart to  create my numbers.Jag använde stöppelverktyg från Martha Stewart, dutta på tills du känner dig nöjd. Om det blir lite ojämnt och inte fyller helt så gör det inget, det ska synas att det är handgjort. :)

*******

I used foam pouncers from Martha Stewart to applicate the paint, add so much that you want. If the result doesn't come out perfect, it's OK, it should look like it's handmade. :)Jag valde både siffror och en swirl till klossar mina för lite extra piff.

*******

I chosed both numbers and a swirl for an extra touch.


Dags att rugga/slipa kanterna med lämpligt verktyg. Detta gör jag för att få fram den rosa färgen inunder.

*******

Edge scrape the pieces to reveal the pink color under the white one.


Förstärk kanterna med en chalk.

*******

Add more color with a chalk.


En massa färdigmålade bitar, ruggade och chalkade.

*******

Every piece painted, edge scraped and chalked.


Lägg en sträng med lim från limpistolen på botten av den större plattan och fast på en av de mindre.

*******

Put some hot glue on the bottom of each big piece and attach to the smaller one.


Så här ser det färdiga resultatet ut.

*******

Done!


Och så här såg det ut när de stod på själva borden. De verkade funkade för folk hittade tillbaka till sin plats under kvällen. ;)

*******

And this how they looked at the actual takles. They seemed to make their point because everyone found their seats during the evening. ;)

Material
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Artemio Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR
MS Craft Satin Date Night Pink PL33485
MS Craft Satin Wedding Cake PL32076
MS Craft Paint Foam Pouncers Set 6pc PL32243
MS Craft Paint Utility Brush Set 3pc PL32246
MS Crafts Flourish Monogram Alphabet Stencil set PL32988
PM Chalk Edger Blossom Tree 891381
Prima Distressing Tool 890940 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!