Fortsätt till huvudinnehåll

Anslagstavla med korkar / Cork notice board

Idag ska jag visa hur man kan göra en egen anslagstavla/tavla med hjälp av en gammal ram och en massa vinkorkar. Detta projekt har jag haft i huvudet länge, men det har inte blivit av förrän nu, så jag tyckte det var en god idé att visa hur jag till slut gjorde. Det var superenkelt!

* * *

Today I'm showing you how to make your own noticeboard out of an old frame and a lot of wine corks. I've had this project in my head for quite some time, but I haven't really done it until now, so I thought it was a good idea to show you how I finally did it. It was super easy!

* * *

Steg 1/Step 1:

Du behöver en ram, tjock kartong, vinkorkar, akrylfärg och en limpistol.

You'll need a frame, thick cardstock, wine corks, arcrylic paint and a hot glue gun.


Steg 2/Step 2:

Skär till kartongen så att den passar ramen. 

Cut the cardstock so it fits the frame.


Steg 3/Step 3:

Måla kartongen. Jag tog svart färg.

Paint the cardstock. I used black paint.Steg 4/Step 4:

Montera fast cardstocken i ramen. 

Mount the cardstock in the frame.


Steg 5/Step 5:

Lägg upp vinkorkarna som du vill ha dem. Se till så att du lägger upp i hela ramen innan du börjar limma fast - på så vis vet du exakt hur många som får plats och du får inga oväntade glipor när du är klar.

Arrange the wine corks as you want them. Make sure you arrange all of the corks in the frame before you start to glue them down - in that way you know how many you can fit in the frame and you won't end up with unexpected gaps when you're done.


Steg 6/Step 6:

Limma fast korkarna med limpistolen.

Glue down the corks with the hot glue gun.


Nu är du klar! Placera din korktavla där du vill ha den.

* * *

Now you're finished! Place your cork notice board where you want it.


Materiallista/List of supplies:
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Beetle black PL32102
Martha Stewart Craft Paint Basic brush set 5pc PL32244
Artemio Mini Glue Gun VIMGG

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

 1. Så läckert!! Och TACK för skissen också , BONUS!!! :) Kram Anna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna!!
   Ja, varsågod! Det tänkte jag inte på...! *haha* Skissen alltså :)

   Radera
 2. Väldigt snygg Tettiz! Nu har jag en idé till alla vinkorkar....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!