Fortsätt till huvudinnehåll

Vintage tag

Idag hade jag tänkt visa en tag som jag gjort i vintagestil. Som bas använde jag ett snyggt papper från Marianne design med rosor på. Därefter dekorerade jag med snygga Primablommor, spets och metall. Jag försökte skapa en 3D-effekt genom sätta 3D-kuddar under dekorationerna.

**********************
Today, I'll show a tag I have done in vintage style. As a base I used a beautiful paper from Marianne design with roses. Then I decorated with fabulous Prima Flowers, lace and metal. I tried to create a 3D effect by adding 3D pillows under the decorations.


Jag avslutade med att sätta fast lite Mica flakes gold på utvalda ställen för att få tagen att sticka ut lite. 

********************
I finished with putting on some Mica Flakes Gold at selected points to make it pop.


Material/Supplies:
MD Sweet Roses 6x6 Paper Bloc PK9123 
MD Sweet Lace JU0933
BG Mini Alpha Stickers Grey BAS-3990 
Prima Capri - Cabernet 578206 
Prima Capri - Merlot 578220 
Prima Hillsboro - Oatmeal 578015 
MD Birds Charms JU0873 
Prima Art Ingredients - Mica Flakes - Gold Leaf 961756 
3D Foam Squares - White, Variety Pack 01614-10 Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!