Fortsätt till huvudinnehåll

Project Life med ljuvliga On Trend / Project Life with lovely On Trend

Liksom många andra scrappare håller också jag på med det som kallas pocket scrapbooking eller kanske mer känt som Project Life. För mig är tjusning att jag på detta sätt dokumenterar vardagen på ett enklare sätt där jag får med de mindre händelserna i livet. Det gör också att jag får en sporre att fotografera mer regelbundet.

Jag har precis gjort klart mitt album för 2014 och så här blev uppslaget för vecka 50.

***
Like many other scrapbookers I also are doing whats called pocket scrapbooking or perhaps better known as Project Life. I like it because I this way documenting everyday life in a simpler manner where I include the smaller events in life. It also means that I get a spur to photograph more regularly.

I have just finished my album for 2014 and here is the spread of the week 50th.Till detta uppslag har jag använt produkter ur serien On Trend från My Mind’s Eye som går i färgerna korall, mintgrönt och guld. Till serien finns fantastiskt fina dekorationer och jag älskar allt i den.

***
For this spread, I have used products from the series On Trend from My Mind's Eye that goes in the colors of coral, mint and gold. The series includes amazing decorations and I love it all.
Material/Supplies:
My Mind’s Eye – On Trend – ”Cool” Die-cut Journal Cards OT1002
My Mind’s Eye – On Trend – ”Awesome” Mixed Bag OT1004
My Mind’s Eye – On Trend – ”Party” Rub-ons OT1012
My Mind’s Eye – On Trend – ”Happy” Photo Overlays OT1016
My Mind’s Eye – On Trend – ”Happy” Sequins OT1017
My Mind’s Eye – On Trend – ”Sweet” Flair OT1009
SMASH Date Stamp 30-614833
Versafine Small Onyx Black TSVFS082
Adhesive Value Pack 01697-30 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!