Fortsätt till huvudinnehåll

Ljusstakar / Candlesticks - tutorial

Under en av mina otaliga resor på Pinterest så hittade jag en tjej som gjort så himla häftiga ljusstakar med hjälp av tomma toarullar. Jag ville också göra sådana och till er har jag gjort en tutorial på hur jag gick tillväga. OBS! Använd värmeljus som går på batterier! ;) Jag hade levande endast för fotograferingens skull.

*************

I really like Pinterest and on one of my sessions there I found some amazing candlesticks made out of  empty toilet paper rolls. I tried to make my own and made you all a tutorail at the same time. Caution! Use tealights that runs on batteries! ;) I had real tealights only for the photo shoot. Materialet jag använt mig av: två hushållspappersrullar, en toarulle, limpistol, några kartong- och cardstockbitar, Gesso och glanslack. Gratisbilderna har jag skrivit ut från internet på helt vanligt kopieringspapper
********
I used two big paper rolls and one small, glue gun, some pieces of cardboard and cardstock, Gesso and Satin Finish. The pictures are free-pics from internet that I have printed out on ordinary office paper.


Måla alla rullarna med ett lager Gesso.
********
Paint all the rolls with Gesso. 


Klipp ut de bilder du valt ut. Klipp också cardstocken och kartongen i stora cirklar, ca 5cm större än toarullen.
********
Cut out all the pictures that you have selected. Also cut the cardstock and the cardboard in to circles that vill be like 2 inches bigger that the paper rolls.


Limma fast cardstocken på kartongens bägge sidor.
********
Glue the cardstock on both sides of the cardboard.


Så ska det bli.
********
This is how it should be.


Måla ett lager med lack på rullen.
********
Paint one coat of Stain Finish on the roll.


Lägg på den utklippta bilden på den nylackade och blöta rullen och lacka försiktigt över hela bilden så att pappret blir slätt.
********
Place the picture on the still wet roll and add one more layer of Satin Finish on top of the paper so the paper are without wrinkles.


Lägg på ett ordentligt lager med lim från limpistolen på den runda plattan och tryck dit rullen i mitten.
********
Add a thick layer of glue from the glue gun on to the circle and place the roll in the center.


Det gör inget att det är mycket lim över, det SKA vara massor av lim.
********
It doesn´t matter that there are a lot of glue, there SHOULD be plenty of it.


Limma runt kartongen så att du fyller i alla håligheter mellan kartong och cardstock.
********
Add glue around the edge of the cardboard to fill upp all the holes between the cardboard and cardstock.


Det är riktigt bra att ha ett silikonunderlägg under som allt kan stå på för på det underlaget fastnar inte limmet. Och det gör inget att det rinner utanför, det ska göra det.
********
It's really good if you have a cover of silicon under your project, the glue won't stick on it. And don't bother about the glue that runs of, it should be doing that.


Klipp cardstock i lämplig längd och bredd, vik in två flikar och limma fast inuti rullens topp.
********
Cut the cardstock into appropriate length and width, fold two tabs and glue inside the top of the roll. 


Nu är det bara att leka med limpistolen. Skapa droppar i olika längder runt om rullen, gå varv på varv tills du är nöjd.
********
It's time to play with the gun! ;) Create dropslet in different lengths all the way around the roll. Work through layer of layer until you are satisfied.Gör samma sak vid bottenplattan, låt limmet flöda och använd MYCKET! :)
********
Do the same at the bottom, let the glue flow everywhere and use A LOT! :)


När limmet svalnat och torkat så är det dags att måla över allt lim (inte bilderna men dock över hela baksidan) med vit Gesso. Jag målar tre lager innan jag är nöjd. Låt torka mellan varje varv.
********
When the glue has cooled and dried, it's time to paint over all the glue (not the pictures but over the backside) with white Gesso. I paint three coats before I'm more satisfied. Allow to dry between each lap.


Sätt i batteriljus och njut av dina nya och fina ljusstakar. :)
********
Insert some battery lights and enjoy your new and nice candlesticks. :)
Material
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Artemio Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR
Bazzill Classic Chantilly T10-1006
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314
Martha Stewart Craft Paint Satin Finish PL32198 
Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set 5pc PL32244     Kommentarer

  1. Wow!! Detta är såå läckert!!! Vilket jobb du gjort!! Härligt!! Kram Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige. Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen: Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på Silhouette Americas Software-sida och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre!
Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet!


Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram.


För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon.
Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar.
Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol. Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge. Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste.
Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver.
Ha det bra och tack för mig!

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium. Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim. Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt.

En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår. Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design. Denna heter Matties Wild Flower.
Materiallista: DecoupagepapperDecoupagelackPensel
Tack för titten!