Fortsätt till huvudinnehåll

Less is more

När det gäller att scrappa i en ren och enkel stil, clean and simple, då gäller definitivt regeln ”Less is more” (mindre är mer). Det är inte alltid så lätt att scrappa i den stilen om man vanligtvis inte gör det men det är roligt att utmana sig själv att prova någonting nytt ibland. 

***
When it comes to scrap in a clean and simple style do certainly the rule "less is more" fits. It is not always easy to scrap in this way if you do not usually do it but it's fun to challenge yourself to try something new occasionally.


När jag började med denna layout hittade jag det randiga pappret och fotografiet och tyckte de passade bra ihop men satt sedan länge och försökte hitta dekorationer, andra mönstrade papper eller annat att dekorera sidan med. Till slut var jag tvungen att ta en paus och bara tittade på det jag hade framför mig och började sedan plocka bort nästan allt och såg att denna layout måste bli clean and simple, något annat blev inte bra.

***
When I started with this layout, I first found the striped paper and the photograph and thought they fit well together but then I sat a long time and tried to find decorations, more patterned paper or other to decorate the page with. I finally took a break and just looked at it all, then I started picking away almost everything and saw that this layout must be clean and simple, something else was not good.


Mitt tips idag är att nästa gång som du fastnar i ditt skapande och inte vet hur du ska fortsätta, ta då en paus och titta på det du har framför dig, försök se på det på ett nytt sätt. Testa något annorlunda, som du kanske aldrig skulle göra annars och det kanske visar sig bli perfekt.

***
My tip today is that next time when you not sure how you should proceed in your creating then take a break and look at what you have in front of you, try to look at it in a new way. Try something different, something that you never do otherwise and it might turn out perfect.


Material/Supplies:
My Mind’s Eye – On Trend – ”Awesome” Mini Dots Paper OT1007
My Mind’s Eye – On Trend – ”Cool” Chipboard Stickers OT1003
My Mind’s Eye – On Trend – ”Cool” Die-cut Journal Cards OT1002
My Mind’s Eye – On Trend – ”Awesome” Mixed Bag OT1004
Marianne Design Green and Off-white Paper Roses RB2217
Adhesive Value Pack 01697-30 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!