Fortsätt till huvudinnehåll

Deco Foil Tutorial

 Det är dags för en tutorial och idag ska jag visa er hur man använder iCrafts deco foil, en ny och rolig produkt att använda på sina pyssliga projekt. Jag kommer att fokusera på hur man använder deco foil tillsammans med en produkt som heter foam adhesive, ett slags klistrigt material som man fäster folien på. Framöver kommer min DT-kollega Katja - Mezzanotte att visa er hur man använder samma foile på laserutskrifter och tyg här i bloggen, så missa inte det! :)


Oroa er inte - jag kommer att ta er steg för steg genom hela processen och i slutet visar jag ett kort jag har gjort med mina folierade dekorationer. :)

* * *

It's time for a tutorial and today I'm showing you how to use iCraft's deco foil, a new and fun product to use on your crafty projects. I will focus on how to use deco foil together with a product called foam adhesive. In the near future my DT colleague Katja - Mezzanotte will show you how to use the same foil on laser print-outs and fabric here in the blog, so don't miss that! :)

Don't worry - I will guide you step by step through the whole process and in the end I'll show you a card I've made with my foiled embellishments. :)

 Steg 1 / Step 1

Det fungerar att stansa ut med de flesta stansar och dies, så välj dina favoriter och stansa på!

* * *

It works to cut out with most punches and dies, so choose your favourites and get started!Steg 2 / Step 2

Se till så att du vänder foilen upp och ner innan du klistrar på dina utstansade figurer. 

* * *

Make sure you turn the foil upside-down before you adhere your punch-outs or die-cuts.


Steg 3 / Step 3

Ta loss skyddspappret på den ena sidan (spelar ingen roll vilken sida, de är likadana) och klistra fast på foilens baksida.

* * *

Remove the protective sheet of paper on one side (it doesn't matter which side, they're the same) and adhere to the back of the foil.


Steg 4 / Step 4

Upprepa detta med alla dina utstansade figurer.

* * * 

Repeat with all your punch-outs or die-cuts.


Steg 5 / Step 5

Vänd på folien och använd t.ex. ett falsben eller en smörkniv i plast för att gnugga fast foilen. 

* * *

Turn the foil over and use for example a bone folder or a plastic butter knife to burnish the foil.


Steg 6 / Step 6

Dra försiktigt loss foilien.

* * *

Gently peel off the foil.


Steg 7 / Step 7

Voila! Nu har du en massa fina dekorationer att använda på dina alster - stansa ut bokstäver, fjärilar, hjärtan - vad du vill!

* * *

Voila! Now you have plenty of lovely embellishments to use on your projects - punch out letters, butterflies, hearts - anything you want!


Här har vi till slut mitt färdiga kort - ett krya på dig-kort till en god vän.

* * *

Finally, here's my card - a get well card for a good friend.Materiallista/List of supplies:
Bazzill Cardstock Classic Black T10-1075
Bazzill Cardstock White T10-1001
Martha Stewart Crafts Heart Punch M283020
Martha Stewart Crafts Glassene Butterfly Punch M283011
EK Tools Mini Punch - 2Pk Heart And Star 54-10075
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
iCraft Deco Foil White Foam Adhesive TW3764
iCraft Deco Foil Transfer Sheets Rose Gold TW5116.5
iCraft Deco Foil Transfer Sheets Ocean Blue TW5112.5
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!