Fortsätt till huvudinnehåll

Deco Foil on Fabric-Tutorial

För ett par dagar sedan visade Jeanette/ Tettiz en tutorial på Deco Foil med Foam Adhesive. Kika på hennes inlägg HÄR!

Jag kommer nu att visa hur du kan använda Deco Foil på tyg. Jag har använt den på en lite grövre bomullstwill. 

Steg1:
Stansat ut stjärnor och bokstäver i  Iron on Transfer Adhesive. Alfabetet är utstansat med limmet uppåt för att hamna rättvänt på tyget.
***
A few days ago Jeanette/Tettiz showed you a tutorial on Deco Foil with Foam Adhesive. Check out her tutorial HERE.

I will now show you how you can use the Deco Foil on fabric. I have used it on a little thicker cotton twill.

Step1:
 Punched out stars and letters of Iron on Transfer Adhesive. The alphabet is pounched with the adhesive up to end up being right-side of the fabric.


Steg 2:
Jag placerar ut mina motiv på tyget.
***
Step 2:
I place my designs on the fabric.


Steg 3:
Använd "smörpappret" som ligger i förpackningen stryk nu på motivet. Stryk på medelvärme max 150 grader.
***
Step 3:
Use the "bakingpaper" in the packaging and iron now on the design.  Iron on with the heat 150 degrees.


Steg 5:
Låt det svalna i ca en minut och pilla sedan bort skyddspappret. Då ser du som en plastig hinna som sitter kvar på tyget.
***
Step5;
Let it cool for about a minute and then peel off  the bakingpaper. Then you will see that a plastic film that remains on the fabric.


Steg 6:
Lägg sedan på foilen med den vita sidan ner. Färgen du vill ha på motivet ska vara uppåt. Använd samma smörpapper som tidigare när du stryker.
***
Step 6:
Then put on the foil with the white side down. The color you want on the subject should be facing up. Use the same bakingpaper as before while ironing.


Steg 7:
Låt det svalna ordentligt innan du lyfter på foilen från tyget.
***
Step 7:
Allow to cool thoroughly before lifting the foil from the fabric.


Jag har gjort likadant på en liten bit bomullsväv. I ställer för att stryka körde jag tygbiten genom laminatorn. Resultatet blev otroligt jämt och fint.
***
I have done the same on a small piece of cotton fabric. In instead of ironing I ran the cloth through the laminator. The result was incredibly nice.


Så nu fick jag en personlig shoppingväska med guld och silver i Deco Foil.
***
So now I got a personal shopping bag with gold and silver in Deco Foil.Ni kikar väl in lite senare idag då visar jag er hur man kan använda folien tillsammans med sin laserskrivare. 

Tack för titten!
***
Come back litte later today when I  will show you how to use the foil along with laser printers.

Thanks for stopping by!


Material/ List of Supplies:
iCraft Deco Foil Transfer Sheets Silver TW5101.5 
iCraft Deco Foil Transfer Sheets Gold TW5102.5 
iCraft Deco Foil Iron on Transfer Adhesive TW3370 
Sizzix Bigz XL Die Word Play by Tim Holtz 657837 
Sizzix Bigz Die - Stacked Stars 658771 

                                                 Våra återförsäljare / Our retailers


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!