Fortsätt till huvudinnehåll

Center step card

Dagens inlägg är ett center step card - ett kul kort som jag aldrig hade testat att göra förut. Olika kortvikningar och tekniker är lätta att testa egentligen - det är bara att söka på t.ex. Pinterest eller Youtube, så hittar man instruktioner eller filmsnuttar där man får lära sig steg för steg hur man viker ett kort eller gör en journalingsida. Internet är en guldgruva om man vill prova på något nytt. Det gäller att vara lite  nyfiken och våga gå utanför sin bekvämlighetszon - hur ofta gör du det? :)

* * *

Today's post is a center step card - a fun card fold I had never tried before. Different ways of folding cards and new techniques are easy to try, really - just browse eg. Pinterest or Youtube and you can find instructions or step-by-step videos. Internet is a true mine of information if you want to try something new. You just have to be a bit curious and have courage to go outside your comfort zone - how often do you do that? :)
Materiallista/List of supplies:
Bazzill cardstock Fourz Tropical T7-792
Bazzill Cardstock Classic Black T10-1075
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Martha Stewart Crafts Scoring Board 42-05002
Martha Stewart Craft 3-in-1 Classic Butterfly Punch M283036
Graphic45 - Time to Flourish 6x6 Patterns & Solids 4501053
Graphic45 – Home Sweet Home Collection 12x12 Pad 4501077
Graphic45 – Home Sweet Home Journaling Chipboard 4501080
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!