Fortsätt till huvudinnehåll

Kom-ihåg-tags/Remember this tags

Jag har gjort ett set med tags för att komma ihåg saker som jag ska göra regelbundet varje vecka. Givetvis har jag kalender i min dator som är synkroniserad med både telefon och läsplatta men jag har lätt att ignorera de aviseringar som dyker upp om de inte rör mitt arbete.

***
I made a set of tags to remember things that I should do regularly every week. Of course, I have the calendar on my PC that is synchronized with both phone and e-reader but I find it easy to ignore the alerts that pop up if they are not related to my work.


Jag ska prova detta system med tags, en för varje veckodag. Jag har hängt upp dem på ett snöre med fina klädnypor med veckodagen på över mitt pysselbord. Någonstans på varje tag; på baksidan, inuti eller i en ficka har jag skrivit vad som gäller för respektive dag. Tanken är att jag ska plocka ner den tag med den uppgift jag genomfört så jag ser att allt har blir gjort.

***
I'll try this system with tags, one for each day of the week. I have hung them up on a string with pretty clothespins with the weekday on over my crafting table. Somewhere on each tag; on the back, inside or in a pocket, I have written what’s up for each day, such as it says on Wednesdays. The idea is that I'll pick down the tag with the task I performed so I see that everything has been done.


Till alla tags har jag använt papper och dekorationer från serien Homegrown från Pebbles. De fina dekorationerna får mig att längta till sommar och sol.

***
To all the tags I have used papers and embellishments from the series Homegrown from Pebbles. The fine decorations makes me long for summer and sun.

Material/Supplies:

Pebbles Paper Pad - Homegrown 6x6 732821
Pebbles Homegrown Clothespins 732817
Pebbles Homegrown Printed Chipboard Pieces 57/pkg Ephemera 732819
Pebbles Homegown Printed Chipboard Pieces 100/pkg Epphemera Fowers 732820
Pebbles Homegrown Puffy Stickers 732814
Sizzix - Tim Holtz - Alterations Collection - Movers and Shapers Die - Tag and Tie 657859
Sizzix - Tim Holtz - Alterations Collection - Movers and Shapers Die - Tag & Bookplate 656938
Bazzill Classic White T10-1005
Martha Stewart Frame Border Punch Starter Set 42-65001
Martha Stewart Frame Border Punch Cartridge – Compass Geo 42-65004
Martha Stewart Craft Satin Chestnut Brown PL32070
Martha Stewart Craft Satin Snow Pea PL33505 
Prima Marketing Chalk Edger Garden Grass 891039 
ColorBox Cats Eye Chalk Dark Brown CL71435 
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!