Fortsätt till huvudinnehåll

Flower power-nails - tutorial

Förra helgen var jag bjuden på en tjejfest med 70-talstema. Maten lagades efter typisk 70-talsmat och våra kläder skulle också gå i samma tema. Först tänkte jag gå som punkare från det sena 70-talet med tuppkam och hela alltet men när det vankades krogen efteråt så tänkte jag om, jag ville ju bli insläppt. ;)

Mitt val föll således på en mer soft stil åt hippiehållet med långkjol, vit blus och så sydde jag mig en fransväst i mocka och en väska till det. Allt handlar ju om detaljer så jag budade hem ett par episka glasögon och målade mina naglar i äkta flowerpower-stil. :) Nedan har jag gjort en tutorial på hur man snabbt och enkelt målar blommor på naglarna med hjälp av Martha Stewart Paint.

*************

Last weekend I was invited to a girls party with 70's theme. The food was cooked by typical 70's recipe and our clothes would also go in the same theme. My first thought was to go as a punkrocker from the late 70's with a mohawk and the whole shabang but when might enter the pub afterwards I change my mind. ;)

My choice fell therefore at a more soft style, some hippie-look with a long skirt, white blouse and so I sewed me a fringe vest in suede and a fringe bag to it. Everything is all about the details so I bought some epic glasses and painted my nails in true flower power style. :) Below I have made a tutorial on how to quickly and easily you can paint flowers on your nails with the help of Martha Stewart Paint.
Välj ut de färger du vill ha.

*******

Chose your colors.


Jag målade först mina naglar med ett genomskinligt nagellack innan jag målade två lager av den bruna färgen.

**************

First I painted my nails with a cover of transparent topcoat before I painted two layers with the brown color.


Jag doppade baksidan av penseln i den orange:a färgen och duttade fem prickar i en cirkel.

****

I used the back of the brush to make five dots in a circle with the orange color.


Sedan duttade jag dit en prick med den gula färgen i mitten av varje cirkel.

**********

Make a dot with the yellow color in the middle of each circle.


Avsluta med ett lager av genomskinligt nagellack. För att ta bort färgen sedan är det bara att använda en helt vanlig nagellacksborttagning.

*******

End it with a layer of transparent topcoat. It's easy to remove the paint with a regular remover for nails.


Färdig! :)

*********

Done! :)


Hela gänget!

*******

The girls!
Material
Martha Stewart Craft Satin Jonquil PL32065 
Martha Stewart Craft Pearl Tiger Lily PL32112 
Martha Stewart Craft Metallic Copper PL32109 
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!