Fortsätt till huvudinnehåll

Blue Hour

I norra delen av vårt land har vi fortfarande vinter, eller vi börjar så smått ana att våren är på väg, men med kalla nätter så ligger det en hel del snö och is kvar. Jag har scrappat ett fotografi från en av mina promenader med hunden precis i skymningens blå timme, Sally är nästan kamouflerad med sin vita färg mot den vita snön.

***
In the northern part of our country, we still have winter, or rather we begin to suspect that spring is on the way, but with cold nights so there is a lot of snow and ice left. I have been scrapping a photograph from one of my walks with the dog just at twilight blue hour, Sally is almost camouflaged with her white color against the white snow.Rubriken har jag stansat ut i en tag med hjälp av nya dies från Tim Holt. Det är ett väldigt användbart set eftersom varje bokstav är en egen die och för att det finns flera av varje av de bokstäver man använder oftast. Bakom tagen har jag fäst en bit svart cardstock så att texten ska synas riktigt bra.
Andra dies som jag använd är från en ny leverantör till Hobbyworld som heter Couture Creations, från dem har jag använd en die till bakgrunden med chevronmönster och till pilarna, både de svarta pilarna och chevronpilen.

***
The title I have cut out in a tag with the help of new dies from Tim Holt. It is a very useful set because each letter is a separate die andthere are several of each of the letters you use most often. Behind the tag, I have attached a piece of black cardstock so that the text will appear really good.
Other dies that I use is from a new supplier for Hobbyworld named Couture Creations, from them I used a die to the background with chevron pattern and the arrows, both the black and the chevron arrow.Material/Supplies:
Graphic 45 Precious Memories 6x6 Patterns & Solids 4501091 
Bazzill Classic White T10-1005 
Sizzix - Tim Holtz - Thinlits Die Set 102PK - Alphanumeric SX660210
Sizzix - Tim Holtz - Alterations Collection - Movers and Shapers Die - Tag and Tie 657859
Couture Creations Background Savy – Diffused CO724090
Couture Creations Everyday Essentials – Chevron Arrow CO724104
Couture Creations Everyday Essentials – Arrow Splat set CO724103
Heidi Swapp September Skies Word Strips Accents 368864
Prima Marketing Timeless Memories – Prima Flowers 580865
Prima Marketing Timeless Memories – Prima Flowers 580896 
Prima Stencil - Honeycomb 961268
Versa Inkpad Mini Cool Grey PEMFB81
Prima Sparkling Pastels Storm Cloud - Color Bloom 573768
Bazzill Classic Black T10-1075
Adhesive Value Pack 01697-30 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!