Fortsätt till huvudinnehåll

Vik egna askar med Martha Stewart Scoring Board/ Fold boxes with Martha Stewart Scoring Board

 Det finns många bra verktyg som till exempel Punch Boards från We R Memory Keepers när man vill vika egna askar. Men ibland när jag vill ha ett väldigt precist mått brukar jag vika askar med hjälp av Martha Stewart Crafts Scoringboard. Till asken som jag visar idag använder jag Martha Stewart Crafts Mini Scoring Board. Bestäm hur stor botten på din ask skall vara och hur höga kanter du vill ha. Skär sedan till ett papper där du plussat ihop måtten. Biga runtom måtten på din botten.

***
There are many good tools if you want to make boxes. For example them from We R Memory Keepers called Punch Boards. But sometimes when I want a box in a very specific measure I like to use Marta Stewart Crafts Scoring Boards. For the box I´m showing today I used the Martha Stewart Mini Scoring Board. Decide hos large the base of your box should be and how high your walls need to be. Cut a paper where you have added all your measurements. Score around your base or bottom.

 Klipp jack som bilden visar i dina bigade veck. Använd gärna ett Bigarblad när du viker upp alla kanter.

***
Cut as my image shows in your scored folds. Use a Bone Folder when you fold up all the edges.

 Jag använder helst någon typ av dubbelhäftande tejp när jag gör askar. Det fäster direkt och knölar inte till pappret. 

***
I like to use doublesided tape when I make boxes. It attaches immideately and don´t wrinkle the paper.

 Gör locket till asken på samma sätt men gör locket 4 mm större och kanterna lägre. Jag brukar göra mina kanter cirka 1,5 centimeter.

***
Make the lid the same way taht you did the box. You need to add about 4 millimeter and make the edges a bit lower. I usually make my edges 1,5 centimeters.

 Min Scoring Board är i tum och om jag behöver mäta i exakta centimeter lägger jag bara en linjal vid kanten på papprets lodräta del och passar in linjalen så att jag bigar på rätt ställe.

***
My Scoring Board is in inches so if I need to measure in exact centimeters I only use a ruler. I put the ruler at the vertical end of my paper. Then I fit the paper so I score at the right spot.

 Nu har jag en färdig ask där locket passar perfekt! Det finns plats för ett lager papper som jag vill dekorera min ask med.

***
Now my box is finnished and the lid fits perfectly! It´s also room for paper that I want to embellish my box with.

 Mät alla kanter på asken noga och skär till mönstrat papper. Fäst med dubbelhäftande tejp. Om du vill att hörnen skall bli fina fäst först långsidorna så här. Skär sedan till kortare bitar till kortsidorna och fäst dem lite omlott.

***
Measue all edges on the box and cut out the patterned paper. Attatch with doublesided tape. If you want nice and neat corners dress the long sides of the box first as my photo shows. Then you cut the paper for the short sides and attach them a little bit overlapping.

 Nu har vi en ask med fin utsida men jag dekorerar alltid mina insidor också. Du får en stadigare ask och dessutom kan du dölja små skönhetsfel från vikningen. Det ser ju såklart väldigt fint ut också!

***
Now we have a box with a nice outside but I always embellish the inside of the box also. You get a steady box and you can also hide small flaws from the folding. And of course it looks very nice!

 För att få snygga hörn på insidan av asken mäter jag och bigar hörnen. Jag gör insidan som på utsidan med de överlappande bitarna.

***
I measure and score to get nice corners for the inside of the box. I also use the same technique with the overlapping pieces as I did with the outside of the box.

 Sådär! En alldeles handgjord ask. Enkelt och personligt.

***
Alrighty! Now we have a handmade box.Very easy and very personal.


Materiallista/List of supplies
Martha Stewart Crafts Mini Scoring Board 42-05013
Martha Stewart Crafts Paper Trimmer M281055
Scrapbook Adhesives EZ Runner Perm 01644-6
Bazzil Classic White T10-1005
Bazzil Classic Kraft T9-960
My Minds Eye Record It Follow Your Heart 6x6 paper Pad REC111
Martha Stewart Crafts Pink Bone Folder 42-05001

Ni hittar allt material hos våra Återförsäljare/Retailers.

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!


Kommentarer

  1. Tack, vilka bra tips. Jag har svårt att få till snygga hörn och så glömmer jag att jag ska dekorera asken också så det har hänt att jag varit tvungen att göra nytt lock då det första blivit för litet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!