Fortsätt till huvudinnehåll

Romantisk nostalgi / Romantic nostalgia

Jag blev utmanad av Tettiz att skapa något romantiskt i pastellfärger utan att använda färg och annat kladd, gärna med blommor och bling. Det är ovanligt att jag scrappar romantiskt så jag fick leta ett tag bland mina papper innan jag hittade ett äldre papper från Prima Marketing som är riktigt romantiskt.
***
I was challenged by Tettiz to create something romantic in pastel colors without using color and other smudges, preferably with flowers and bling. It's rare that I scrap romantic so I had to look for a while among my papers before I found an older papers from Prima Marketing, which is really romantic.
Jag upptäckte för ett tag sedan att fotografierna i albumet från vårt bröllop börjar lossna, limmet har torkat och fotografierna ramlar ur när man ska titta på bilderna. I maj firar vi 25-årig bröllopsdag så jag ska försöka att äntligen göra ett fint album med bröllopsbilderna så det kanske dyker upp fler romantiska alster här i bloggen.
***
I discovered a while ago that the photographs in the album from our wedding becomes loose, the glue has dried and the images falls out when you want to look at the pictures. In May, we celebrate the 25 year anniversary so I will try to finally make a pretty album with the wedding pictures so it may turn up more romantic works in this blog.

För att få olika stora rosor slutade det med att jag fick göra några egna rosor av papper och retro punchar.

***
To get different size of roses I ended up with making some roses from paper and with retro punches.

Material / Supplies:
Marianne Design Silk Lace Pink JU0921
EK Success Retro Flower Large Punch 54-30044
EK Success Retro Flower Medium Punch 54-20077
Bazzill Bling In the Pink T18-101
Color Box Cats Eye Chalk Pink Pastel CL71414
Marianne Design Pearls Off White CA3103
Prima Lace Sticker Doily 1 572310
Pearls Round Pastels 11006118
Bazzill Classic White T10-1005
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Adhesive Value Pack 01697-30

http://helenth.se

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!