Fortsätt till huvudinnehåll

Roger 50 years

Det här kortet gjorde jag till min kusin när han fyllde år. Jag tycker det är ursvårt med "manliga" och inte alltför puttinuttiga kort. Får lite prestationsångest... Men jag tejpade aluminiumtejp över ett svart cardstock innan jag torrembossade alltihop med en embossingfolder från Spellbinders.

Sedan målade jag alltihop med svart färg som jag torkade bort det mesta av direkt med en våtservett. Då fastnar det färg i grubbor och gropar så det blir så där lagom skitigt. Efter det så sprayade jag med olika Color Bloom-sprayer från Prima Marketing. Jag var noga med att använda värmepistolen mellan varven för att det skulle torka.

Sist strödde jag lite Art Sugar på en del ställen för lite glitter vill väl även karlar ha? ;) När jag väl fick tag i glitterburken så kunde jag inte låta bli så jag målade några bokstäver med Clear Gesso och strösslade sedan Art Sugar på på dem också. :)

Jag hoppas min kusin blev glad att få ett kort signerat av mig och att han hade en grym födelsedag! (Det vet jag att han hade, jag var ju med ;) )

************

I made this card for my cousin when he had his birthday. I think it's so hard with "male cards".  ut I used aluminum tape over a black cardstock before I dry-embossed it with an embossing folder from Spellbinders.

Then I painted the whole sheet with black paint and then wiped it off directly with a wet tissue. The color stucks in holes and marks so the effect will be like it's quite dirty. After that I sprayed it with different Color Bloom sprays from Prima Marketing. I was careful to use the heat gun between the every spray to make it dry.

Finally, I sprinkled a little Art Sugar in some places for some glitter. Once I got hold of the glitter jar, I could not resist so I painted a few letters with Clear Gesso and sprinkle Art Sugar on them too. :)

I hope my cousin was pleased to get a card signed by me and that he had an awesome birthday! (I know he had because I was there. ;))


Material
Bazzill Basics Mono Raven T10-1081
Spellbinders Embossabilities 4D Creative Cogs E3D-002
Martha Stewart Craft Satin Beetle Black PL32082
Martha Stewart Craft Metallic Copper PL32109
Prima Marketing Vintage Metal Vintage Coal Color Bloom 573799
Prima Marketing Vintage Metal Antique Gold - Color Bloom 573843  
Prima Marketing Vintage Metal Worn Leather - Color Bloom 573829
Prima Marketing Vintage Metal Gold Foil - Color Bloom 573805
Prima Marketing Art Ingredients - Art Sugar - Charcoal 961794
Prima Marketing Art Basics - Clear Gesso 250 ml 961466
We R Memory Keepers Alpha Block Stickers Love Notes 42656-1    


Kommentarer

  1. Super duper läckert! Manligt och ändå en festlig känsla! Du kan du :) Trevlig helg! Kram Anna :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!