Fortsätt till huvudinnehåll

Rival Sons

Denna vecka har vi utmaningsvecka i vårt team, vi utmanar varandra att kliva ur vårt vanliga sätt att scrappa. Helén var den som utmanade mig och mina kriterier blev:

*tufft
* ingen vit cardstock som bakgrund
* inget kladd och klet med färg
* inga blommor

Den tuffa delen kan jag köpa men de övriga tre, det är ju som att svära i kyrkan för mig. ;) Men inspirerad av Helén och hennes Cameo-ritade tavla så startade jag upp Cameon. Jag lät rita upp Rival Sons logga med hjälp av en vit SketchPen och scrappade en bild från när jag äntligen fick se dom live, det var i Linköping 2013. Så HIMLA bra!!! Här kan ni lyssna på deras ljuvliga musik. :)

***********

We have a "Challenge week" in our team, we challenge each other to step out of our comfort zone. Helén was the one who challenged me and my criteria were:

* tough
* No white cardstock as background
* No mixed media
* No flowers

The tough part I can buy but the other three, it's like cursing in church for me. ;) But inspired by Helen and her Cameo-drawn painting, I started my Cameo. I draw the logo of Rival Sons using a white SketchPen and used a picture from when I finally got to see them live, it was in Linköping 2013. So good !!! Try them out and listen to them here. :)


Material
Bazzill Basics Smoothies Blackberry Swirl T10-1041
Silhouette Cameo 12 tum 199215
Silhouette Black & White Sketchpen 199604 
Sticko Black Large Serif Foam Glitter Alphabet Stickers SPABC182
Sticko White Large Serif Foam Glitter Alphabet Stickers SPABC183
We R Memory Keepers Enamel Shapes Neutral 42615-8     


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!