Fortsätt till huvudinnehåll

Min älskade vinterflicka / My loved winter girl

Mitt namn är Helén och jag är mycket glad och tacksam att få gästa Hobbyworld under Februari och Mars.
Jag bor utanför Örnsköldsvik med min man och den äldste sonen, den yngste sonen studerar i Luleå sedan i höstas. I familjen finns även vår ljuvliga hund Sally, som är av rasen Vit Herdehund. Förutom att pyssla ägnar jag fritiden åt olika hundaktiviteter inkl. många och långa promenader.

Scrappat har jag gjort i ganska många år nu och äntligen ska jag börja inreda ett eget pysselrum som blev tomt när sonen flyttade. Jag ägnar mig åt det mesta inom denna hobby så vi får se vad som dyker upp här i bloggen. Förhoppningsvis kan jag sprida lite inspiration och kanske några tips under månaderna som ligger framöver.

Min privata blogg hittar ni här.

********
My name is Helen and I am very happy and grateful that I shall be a guestdesigner at Hobby World during February and March.

I live outside Örnsköldsvik with my husband and eldest son, the youngest son is studying in Luleå since last fall. The family is including our lovely dog Sally, who is of the breed White Shepherd. Besides crafting, I spend my time with various dog activities including many long walks.

I have been scrapbooking quite a few years now and finally I'll start decorating my own craft room in the room that became empty since the son moved out of it. I deal with most things in this hobby so we'll see what comes up here in the blog. Hopefully I can spread some inspiration and maybe some tips during the months that lie ahead.

My private blog can be found here.


Mitt första alster blir en layout med ett foto på Sally som är min lilla älskling, ständiga sällskap och van fotomodell. Hon lär dyka upp fler gånger under min tid här.

********

My first creation is a layout with a photo of Sally who is my little darling, constant companion and used to by a photo model. You will probably see more of her during my time here.


De mönstrade pappren är från ett kit som heter Snapshots Page Kit från WRMK Teresa Collins. Färgstänken på bakgrunden har jag blandat till med blå, grön och vit akrylfärg från Martha Stewart för att få den grönfärg jag ville ha. Blandade svart och vit färg för att få till de grå stänken. Jag spädde ut färgerna med mycket vatten så det gick att stänka och droppa färgen över pappret.

********

The patterned papers are from a kit called Snapshots Page Kit from WRMK Teresa Collins. To the splashes in the background, I have mixed different color of blue, green and white acrylic paint from Martha Stewart to get the green color I wanted. I mixed black and white to get gray. I diluted the colors with plenty of water so I could sprinkle and drip the paint over the paper.


Till rubriken har jag använt dymo och sticker från papperkitet, ordet "Girl" har jag skurit ut med Silhouette Cameo med mitt nyaste favorittypsnitt, Acryle Script.

********

For the title I have used DYMO and stickers from the paper kit, the word "girl" I cut out with Silhouette Cameo with in my lastest favorite font, Acryle Script.


Materiallista/List of supplies:
WRMK Teresa Collins Snapshots Page Kit 62354-0
Bazzill Classic White T10-1005
WRMK Embossing Folder Polka Dot 03709-5
Prima Stencil - Honeycomb 961268
MD Green and Off-white Paper Roses RB2217
Circles and Squares Inchies 60-30441
Versafine Small Onyx Black TSVFS082
Silhouette Cameo 12 tum Startpaket 199218
Adhesive Value Pack 01697-30

Kommentarer

 1. En heeelt fantastiskt snygg layout! Hoppas du ska få ett par roliga månader här hos oss på Hobbyworld! :) Välkommen!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Åh, så läcker LO, Helén!! Varmt välkommen till teamet och hoppas att du ska trivas hos oss! :D

  SvaraRadera
 3. Känn dig varmt välkommen hit, Helén! Vi ser fram emot att få ta del av dina alster framöver!

  SvaraRadera
 4. Grymt snygg LO och välkommen till teamet!! ❤:)
  Kram Tesa

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!