Fortsätt till huvudinnehåll

Liten ask fylld med minikort/ A box filled with mini cards

För oss som gör egna kort är det ofta ingen match att göra ett kort vid ett speciellt tillfälle. Men för de som inte skapar kan en ask fylld med småkort för olika tillfällen bli en skatt! Eller så skriver du kärleksord på alla korten i asken och ger bort allt till någon du håller kär.

***
It´s no big deal for us who creates card often to make one for one special occation. But for them who never creates can a box filled with small cards for different occations become a treasure. You can also write sweet words on all the cards in the box and give them all away for some one close to your heart.

Jag har vikt min ask själv och nästa vecka kommer jag visa här i bloggen hur man gör.

***
I folded this box myself and next week I will show you how you also can make one.

Min låda innehåller åtta små minikort. Jag hade några små kuvert hemma och de fick sätta storleken på korten. Dessa är 10,8x7,5 centimeter.

***
My box holds eight mini cards. I already had some envelopes at home and they set the size on the cards. My cards are 10,8x7,5 centimeters.

Jag har dekorerat dem ganska sparsamt så att de inte skall bli för bulkiga. Det svarta kortet har en embossad bakgrund och sedan de fina orden i Vellum. Huset på det högra kortet är urklippt ur papper.

***
I kept the cards quite clean so that they don´t get to thick. The black card has a embossed background and then the nice Vellum words. I did some fussy cutting on the house.

Här har jag blandat in lite gulddetaljer. Bland annat är det guld på den randiga tejpen.

***
You find some gold details here. For example the striped tape with gold and black.

Att rita eller doodla lite svart streck kan framhäva och förtydliga de olika dekorationerna. På kortet till höger är det fyra lager i fyrkanten. Jag har mixat die-cuts, klistermärken och rub-ons.

***
If you draw black lines you can highlight the different layers. On my card to the right I used four layers in the square. I have mixed die-cuts, stickers and rub-ons.

När du skapar minikort är det perfekt att använda spillbitar. 

***
It´s perfect to use scraps of paper when you make this mini cards.


Materiallista/List of supplies
Martha Stewart Paper Trimmer M281055
Bazzil Classic Black T10-1075
Bazzil Classic White T10-1005
Bazzil Classic Kraft T9-960
My Minds Eye Record It Follow Your Heart 6x6 paper Pad REC111
Crate Papers Open Book Little Notes 683554
Crate Papers Open Book Full Heart 683569
Crate Papers Open Book Rub-on transfers 683579
Crate Papers Open Book Embellishment Jar 683590
Crate Papers Open Book Vellum Shapes 683578
Crate Papers Open Book Ribbon Tags 683588
Crate Papers Open Book Embossing folder 683591
Crate Papers Open Book Accent Stickers 683576
Crate Papers Open Book Label Maker Stickers 683581
Crate Papers Open Book Ephemera Pack 683577


Ni hittar allt material hos våra Återförsäljare/Retailers.

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!