Fortsätt till huvudinnehåll

Korttutorial / Card tutorial

Idag ska jag visa hur man enkelt kan göra kort i olika former med hjälp av dies. 

* * *

Today I'm going to show you how you can make cards in different shapes using dies.


Du behöver cardstock, dies, en stansmaskin och washitejp.

* * *

You'll need cardstock, dies, a die cutting machine and some washi tape.


Vik carstocken dubbel och fäst dien med washitejp på cardstocken. Se till att den vikta kanten hamnar innanför dien, så att bara tre sidor av dien skär ut i cardstocken.

* * *

Fold the cardstock and make sure the die is fixed with washi tape on to the cardstock. Make sure that the fold ends up within the edges of the die, so that you'll cut only three sides of the die.


Så här kan det se ut.

* * *

This is what it can look like.


Testa några olika typer av dies och dekorera sen. 

* * *

 Try a few different dies and then embellish the cards.

Materiallista / List of supplies:
Bazzill Thunder Trio #1 White T10-1001
Bazzill Cardstock Petunia Trio #1 Petalsoft T1-105
Bazzill Cardstock Classic Black T10-1075
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Sizzix Bigz Die - Stacked Stars 658771
We R Memory Keepers Nesting Die-Nesting Scallop Rectangles DC0163
Spellbinders Nestabilities Labels Thirty-Three S5-187
Martha Stewart Craft Paint Patterning Tape PL32238
American Crafts Thickers Dear Lizzy Darling details 370087
American Crafts Maggie Holmes Accent stickers 683695
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - 3D Foam Squares - White, Variety Pack 01614-10
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!