Fortsätt till huvudinnehåll

En galen sommar / Summer Madness

Under en av mina många resor till England stannade jag till i London och bodde hos goda vänner ett par dagar. Såklart besökte vi puben och njöt av fantastiskt sommarväder med mat och en pint med kall dryck. Livet i London är underbart och med det här fantastiska sällskapet blir det extra guldkant på tillvaron!

Jag använde kort från Project Life som jag piffade till ännu lite mer med hjälp av craft paint från Martha Stewart. Jag blandade lite och spädde med vatten innan jag stänkte färgen över korten. Sen använde jag en stencil och en chalk edger-dyna för att göra rutmönstret.

* * *
During one of my many trips to England I stopped by in London and stayed with good friends a couple of days. Of course we visited the pub and enjoyed the fantastic summer with food and a pint of cold beverage. Life in London is wonderful and this fantastic company gives that extra silver lining to it!

I used cards from Project Life but I added some craft paint from Martha Stewart. I mixed some paints and added a little water before I splashed it over the cards. I also used a stencil and a chalk edger ink pad to create the checkered pattern.

* * *

Materiallista / List of supplies:
Project Life Mini Kit - Seasons AC380045
Project Life Pocket Pages Design 4 6x8 97734
Project Life Pocket Pages Design 3 6x8 97733
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
Basic Grey Mini Alpha Stickers Pink BAS-3986
American Crafts Amy Tangerine Stitched Thickers After glow 368968
American Crafts Stitched Amy Tan Enamel Dots 368978
American Crafts Stitched Amy Tan Transparent Accent Stickers 368970
American Crafts Stitched Amy Tan Puffy Stickers 368972
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Beetle Black PL32102
Martha Stewart Craft Paint Satin Ballet Slipper PL32035
Martha Stewart Craft Paint Satin Wedding Cake PL32076
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
Prima Marketing 6x6 Checkered Stencil 960179
Prima Marketing Chalk Edger Old Road 891077
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!