Fortsätt till huvudinnehåll

Canvas with acrylic paint drops - videotutorial

Idag tänkte jag visa hur jag gjort långa, härliga droppar med hjälp av Martha Stewart-färg. Tycker det blev en läcker effekt på en canvastavla i vår matsal hemma på Slottet. :) Det är superlätt att göra bara man är lite stadig och snabb i rörelsen. Häng med i min video- och bildkavalkad!

************

Today I will show you how I made this long, lovely drops using Martha Stewart paint. I think it's became a nice effect on a Canvas in our dining room at the Palace. :) It is supereasy to make, just be steady and quick. Here comes a video- and picture galore!
1. Grunda din canvas med Gesso, låt torka.
2. Skaka flaskan så att färgen blandar sig bra och rinner ner till pipen.
3. Börja där du vill att själva droppen ska sluta på ditt alster.
4. Kläm ut en så stor del färg som du vill att din droppe ska få storleken av och dra handen en aning åt det håll droppen ska rinna ifrån så att säga.
5. Fortsätt med samma tryck på flaskan men rör nu din hand i en stadig och lagom snabb rörelse och sluta tryck på flaskan när du vill att droppen ska sluta.
6. Ta hjälp av en nål eller annat spetsigt för att rätta till eventuella små skavanker och skevheter. Skulle det bli ordentligt snett och vint så skrapa bort färgen och måla över med Gesso/din valda grundfärg igen och gör ett nytt försök.

************

1, Paint your canvas with a primer like Gesso, let dry.
2. Shake the bottle so that the color blends well and runs down to the opening.
3. Start where you want the actual drop will end at your work.
4. Squeeze as large part color that you want your drop to get the size of  and move your hand slightly in the direction of the droplet will drain from, so to speak.
5. Continue with the same pressure on the bottle but move your hand in a steady and moderately fast motion and stop press on the bottle where you want the drop to start.
6. Use a needle or something else really sharp to adjust small askew parts. Would it be really wrong and wintering so scrape off the paint and paint with Gesso / your chosen primer again and try again.Jag använde färgerna Rose Chrome, Wedding Cake och Mother of Pearl från Martha Stewart Crafts till mina droppar. Låt torka i minst 24h för att vara säker på att färgen torkat igenom helt. Efter att allt hade torkat så penslade jag på Soft Matte Gel från Prima Marketing på en av dropparna och strödde på massor av glitter.

************

I used the colors Rose Chrome, Wedding Cake and Mother of Pearl from Martha Stewart Crafts for my drops. Let dry at least 24 hours to be sure that the paint has dried completely. After abou 24 hours, I brushed one of the drops with Softe Matte Gel from Prima Marketing and then added a lot of glitter.Här finns ännu ett alster där jag använt mig av samma teknik. Ha en fin fredag och en skön helg!

************

Here's another project in which I am using the same technique. Have a great Friday and a great weekend!
Material
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314 
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Wedding Cake PL32100 
Martha Stewart Craft Paint Pearl Gold Mother of Pearl PL33515 
Martha Stewart Craft Paint Metallic Rose Chrome PL32995
Martha Stewart Craft Paint Utility Brush Set 3pc PL32246 
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
Prima Marketing Art Basics Soft Matte Gel 250 ml 961428
Prima Marketing Art Extravagance Glitter Set Abloom 961619 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!