Fortsätt till huvudinnehåll

What a beautiful day!

Denna tavla var först tänkt som inspirationsalster inför vår januaritävling men jag var inte nöjd med den utan den fick ligga till sig i några veckor och omarbetades sen till denna canvastavla som jag visar idag. Så roligt att vi fick in så många vackra bidrag till vår tävling förresten:) Hoppas ni hänger med igen nästa månad.
************
This painting was first intended as a inspiration creation for our January contest but I was not happy with it. It had to sit on my desk for a few weeks and now I have reworked it. By the way, so fun that we received so many beautiful contribution to our contest. Hope you join us next month.
Jag har återigen använt limpistolen för att göra lite mönster på fri hand över tavlan. Mina tidigare kan du se här och här. Massor med mist i olika färger.
************
Again, I have been using the glue gun to make some patterns freehand across the board. My earlier creations you can see here and here. Lots of mist in different colors.
Ramen har jag gjort genom att använda Martha Stewarts guldmetallic färg i en av hennes silikonformar och låtit det stelna. Testade detta för några år sen och gjorde då en Lo med en turkos ram där jag använde samma tillvägagångssätt. Inlägget finner du här.
Fjärilarna kommer från en tidigare kollektion från Prima.
************
The frame I made using Martha Stewart's gold metallic paint in one of her silicone molds and let it dry. Tested this a few years ago and then made a Lo with a turquoise frame where I used the same way. That post can be found here.
The butterflies are from a previous collection of Prima.
Glass glitter och Glass beads är limmade lite här och var på tavlan.
************
Glass Glitter and Glass beads are glued here and there on the board.

Materiallista/Supplies:
Tim Holtz - Tissue Wrap TH93181
Prima - Soft gloss gel 961435
Prima - Butterflies 565589
Prima - Say It In Crystals 560577
Prima - Clear stamp 575830
Prima - Glass glitter Pearl 961633
Prima - Glass Beads Crystal 961671
Prima - Color Bloom mist Gold foil 573805
Prima - Color Bloom mist Pearl White 573751
Prima - Color Bloom mist Glistening Waves 573942
Prima - Fluid chalk Ink Knotted Wood 891251
Prima - Fluid chalk Ink Cold Ice 891145
Martha Stewart Crafts - Silicon molds 43-00014
Martha Stewart Crafts - Gesso 32314
Crate Paper - Open Book 6x6 paper pad 683592
Studio Calico - Brighton Pier 6x6 paper pad 332291
Artemio - Mini Glue Gun VIMGG
Artemio - Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR
Heidi Swapp - Color Shine HS00797


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!