lördag 31 januari 2015

Tutorial - Chandelier Ornament

Idag tänkte jag visa er en 3D dekoration som jag har gjort med hjälp av en Bigz Die från Sizzix som låg i mitt senaste paket. Diesen heter Chandelier Ornament.
Jag har använt boksidor till denna dekoration, men det går att använda vilket papper som helst. Är lite sugen på att göra en i glittrigt papper;)
Boksidor är ganska tunna så jag stansade ut en bunt i taget.
Kör igenom pappret i din stansmaskin tillsammans med diesen.
Skåra/Biga dekorationen på mitten med en scoringboard.
Vik sen varje del på mitten.
Limma ihop delarna sida mot sida. Bara lim på utsidan av varje vikt del så att inte allt limmas ihop.
När du sen vecklar upp papprena så sitter delarna ihop så här. Till min dekoration har jag använt betydligt fler vikta delar än i mitt exempel här ovan. Du bestämmer själv hur många "sidor" du vill ha på din dekoration. Det är fler olika delar i just denna dies så jag gjorde likadant med alla delar. 
När du stansat, vikt och limmat ihop alla delar så ska du limma ihop figuren så att den första sidan sitter fast i sista sidan. Jag använde en sytråd mellan delarna innan jag limmade ihop det. Den fungerar som upphänge.
Så här blev det färdiga resultatet.
Tänk på att det finns många dies som går att använda på detta sätt.

Material/Supplies:
Sizzix - Big Shot Starter Kit Powder Blue and Teal 658300
Sizzix - Bigz Dies Chandelier Ornament 658737
Martha Stewart Crafts - Scoringboard 42-05013


Ha det bra!/Take care!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...