Fortsätt till huvudinnehåll

The boar at Gripsholm Castle

I höstas var min svåger och hans flickvän och hälsade på hos oss på Slottet. Vi tog en liten dagstur till vår sommarstuga för att kolla att allt var ok inför vintern. Vilken vår sommarstuga är? Jo, men det är ju Gripsholms Slott. ;) En alldeles lagom liten stuga, inte sant? ;)

På yttre borggården så står Galten och Suggan, det är två rediga kanoner som är krigsbyten från ryska Narva 1581 respektive Ivangorod 1612, de har funnits på Gripsholm sedan 1623. De gjordes 1577-1579 och jag får säga att de är i ett underbart skick trots att de är en bra bit över 400 år gamla. Märks det att jag älskar historia? ;)

Jag har, som ofta, frossat i Prima-produkter. Jag gillar verkligen möjligheten att skapa mitt eget mönsterpapper och att kunna färga om blommor och dekorationer till vilken kulör jag än vill ha.


*********

Last fall, my brother in law and his girlfriend and visited with us at The Castle. We took a little day trip to our vacation home to check that everything was ok for the winter. Our summer cottage? Well, it's Gripsholm Castle. ;) A small and pretty cottage, right? ;)

On the outer courtyard you can find The boar and sow, there are two lucid guns that we took in the war in Russian Narva 1581 and Ivangorod 1612, they have been on Gripsholm since 1623. They was made from 1577 to 1579 and I must say that they are in a wonderful condition despite being well over 400 years old. Can you tell that I love history? ;)

I have, as I often do, used a lot of Prima products. I really like the ability to create my own pattern paper and being able to color flowers and decorations to any color as I want.

Material
Basic Grey Mini Alpha Stickers Kraft CPT-4562
Bazzill Basics Classic Chantilly T10-1006
Bazzill Basics Mono Brown T9-943
Heidi Swapp Bird 5.5"x5.5" Spray Stencil Mask Set HS0114 
Marianne Deign Green and Off-white Paper Roses RB2217
Martha Stewart Crafts Glitter Glue 24-pack 40-00011  
Prima Marketing Art Basics Clear Gesso 250 ml 961466
Prima Marketing Resin Frame Antique White 572365 
Prima Marketing Art Extravagance Glitter Set Luminous 961596 
Prima Marketing Cigar Box Secrets Humidor 578596 
Prima Marketing Sultry Shimmer Summer Sky Color Bloom 573867 
Prima Marketing Sultry Shimmer Glistening Waves Color Bloom 573942 
Prima Marketing Vintage Metal Gold Foil Color Bloom 573805
Prima Marketing Flowers Cherise White 558123
Prima Marketing 6x6 Stencil Chevron 564223 
Prima Marketing Chalk Edger Dark Rust 891015
Prima Marketing Cling Stamp Cartographer 990114 
Spellbinders Shapeabilities Foliage Flourish S4-430 
Thickers Chipboard Forest Chestnut T53159
We R Memory Keepers Metallic Washi Tape Copper 42603-5
ZIG Millennium Markers (.05 Tip) 8pc Set MS05-8V 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!