Fortsätt till huvudinnehåll

Sparkling feathers with Prima Marketing Art Basics - tutorial

Till nyår så dukade jag bordet i vitt och silver. För att piffa upp servetterna lite extra så glittrade jag på fina hönsfjädrar med Prima Marketings Art Basics Glitter. Nedan följer en lite tutorial på hur jag gick tillväga. 

Ha en fin helg!

************

Our table for New Years Eve went in white and silver. To make that little extra for the napkins, I dipped some feathers in Prima Marketings Art Basics Glitter. Down below can you watch a little tutorial.

Have a nice weekend!


Jag använde Clear Gesso och silverglitter från Prima Marketing.

*********

I used Clear Gesso and glitter in silver from Prima Marketing.


Jag hade lite hönsfjädrar hemma.

********

I had some hen feathers at home.


Välj ut en fin och smal pensel, jag använde mina fantastiska penslar från Martha Stewart Crafts.

*********

Pic a thin and neat brush, I used one of my fab brushes from Martha Stewart Crafts.


Pensla Clear Gesso på fjädertoppen, pensla ordentligt på bägge sidor.

********

Add Clear Gesso on te tip of the feather, use quite a lot of Gesso, on both sides.


Vik ett vanligt A4-papper på mitten och lägg under fjädern, strössla på glitter tills du blir nöjd. Jag tog MASSOR av glitter. :) Eftersom du har ett vikt papper under kan du nu enkelt hälla tillbaka överflödigt glitter i burken för att använda igen.

Fixera glittret med vanlig hårspray och låt torka.

*********

Fold a regular paper in the middle and place under the feathers. Add glitter until you are satisfed with the result, I used A LOT! :) Since you have fold a paper, you can easily put back the glitter that has fallen of the fearher and use again.

To secure the glitter, use ordinary hairspray and let it dry properly.


Jag vek mina linneservetter som smokingskjortor eftersom det var nyårsafton och stack in mina glittriga fjädrar i öppningen.

********

I folded my linen napkins in to tuxedo shirts, since it was New Years Eve and placed the feathers in the opening.


En del av nyårsdukningen 2014.

*********

A part of the table for New Years Eve 2014.

************************************


Material
EK Self Healing Mat 54-06004 
Prima Marketing Art Basics Clear Gesso 250 ml 961466
Prima Marketing Art Extravagance Glitter Set Luminous 961596  
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!