Fortsätt till huvudinnehåll

Om mig - altrad anteckningsbok / All about Me - altered notebook

Har ni liksom jag en massa bokstäver till övers - bokstäver, Thickers, chipboard i olika stilar och färger? Dessa kan man använda på andra sätt än vad man kanske vanligen gör (titlar, text) och idag ska jag visa en variant. Jag har limmat fast en massa bokstäver på framsidan av en anteckningsbok och grundat med gesso innan jag stänkt färg och dekorerat. Vill man så kan man bara sätta bokstäver huller om buller, eller så kan man peta in ord i bakgrunden, som jag gjort här.

* * *

Do you have a lot of alphabet shapes lying around not being used? Thickers and chipboard in different styles and colours? You can use these in other ways than you might usually do (titles, text) and today I will show you one way. I have glued a lot of letters down onto the front page of a notebook and painted it with gesso before I splashed some paint and embellished it. If you want to you can put the letters on in a mess, or you can put in words in the background, like I have done.

Materiallista / List of supplies:
Heidi Swapp - Alphabet 368873
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
American Crafts Stitched Amy Tan Wood Veneer Frames 368982
Prima Marketing Prima Art Basics - 3D Matte Gel 236 ml 961398
Prima Marketing Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 500 ml 961374
Prima Marketing Manhattan - Empire 577636
Prima Marketing Junkyard Findings 891633
Marianne Design Sunshine RB2202
Martha Stewart Craft Flourish Label Extra Large Punch 42-39003
Martha Stewart Craft Metallic Yellow Gold PL32105
Martha Stewart Craft Paint Satin Wedding Cake PL32076
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Beetle Black PL32102
Martha Stewart Craft Paint Satin Yellow Jacket PL32064
Martha Stewart Craft Paint Satin Meyer Lemon PL33544
Martha Stewart Craft Paint Satin Meadowlark PL32068
Martha Stewart Craft Paint Satin Mermaid Teal PL33506
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30
Scrapbook Adhesives - 3D Foam Squares - White, Variety Pack 01614-10


Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!