Fortsätt till huvudinnehåll

Lilla fröken Grimas / Little Miss Funny Face

Jag älskar att leka med stenciler och på dagens layout har jag använt två olika för att bygga upp en bakgrund. Här har jag använt både heavy gesso och chalk edger (stämpeldyna) från Prima Marketing tillsammans med stencilerna för att skapa lite olika effekt. Ovanpå bakgrunden har jag byggt upp några lager med mönstrade papper och dekorationer från American Crafts. 

* * *

I love to play with stencils and on today's layout I have used two different ones to build a background. I have used both heavy gesso and chalk edger (ink pad) from Prima Marketing together with the stencils to create different effects. On top of the background I have built som more layers with patterned papers and embellishments from American Crafts.

Materiallista / List of supplies:
Bazzill Thunder Trio #1 White T10-1001
Basic Grey Mini Alpha Stickers White BAS-3989
Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 500 ml 961374
Prima Marketing Chalk Edger Dry Sand 891176
PM Marketing 12x12 Art Stencil Damask 922344
Prima Marketing 12x12 Checkered Stencil 960186
American Crafts Stitched Amy Tan Kraft Heartfelt 368944
American Crafts Stitched Amy Tan Map Of My Heart 368945
American Crafts Stitched Amy Tan Thickers Chipboard Everyday Kraft 368969
American Crafts Stitched Amy Tan Transparent Accent Stickers 368970
American Crafts Stitched Amy Tan Fabric Stickers 368973
American Crafts Stitched Amy Tan Layered and Stitched Tags 368976
American Crafts Stitched Amy Tan Enamel Dots 368978
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!