Fortsätt till huvudinnehåll

For The Kitchen

Här har jag målat på en hushållspappershållare och en sockerburk. De har målats med Vintage Dècor Chalk Paint. En härlig krämig färg som passar till bra till inredning.
***

I have painted on a paper towel holder and a sugar jar. They have been painted with Vintage Decor Chalk Paint. A lovely creamy color that fits well with interiors.


Har målat första omgången med färgen Beetle Black.  Nästa lager med färgen med Wedding Cake. Låter det torka ordentligt och när det är helt torrt så lägger sandpapprar jag på valda ställen. För att få det slitna utseende som jag vill han. Sedan lägger jag på ett lager av Clear Wax. När detta torkat tar jag en trasa och gnuggar fram lyster.
***
Has painted the first round with the color Beetle Black. The next layer of paint with Wedding Cake. Let it dry properly and when it is completely dry then use sandpaper. I have used it on selected locations. To get the worn look that I want it to bee. I then add a layer of Clear Wax. Once this has dried, I take a cloth and rub until I get a luster.


Har gjort likadant med hushållspappershållaren.
***
Have done the same with the paper towel holder.

På hjärtat har jag använt en stencil från Martha Stewart- små fina bokstäver.
***
At the heart, I have used a stencil from Martha Stewart some neat letters.

Tack för titten/ Thanks for stopping bye!

Material/ List of Supplies:
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Matte Chalk Paint - Beetle Black PL33520
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Matte Chalk Paint - Wedding Cake PL33519 
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Wax - Clear PL33562 
Martha Stewart Crafts Typewriter Adhesive Stencils PL32307 
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Paint Brush PL33543 
Martha Stewart Craft Paint Foam Pouncers Set 6pc PL32243 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!