Fortsätt till huvudinnehåll

En kär vän / A Dear Friend

Jag startar upp det nya året med lite PL - project life - eller pocket scrapbooking, som det också kallas. Det som tilltalar mig är att det finns olika storlekar på album och plastfickor och att det är enkelt, men att det ändå ger plats för mycket kreativitet. Man kan mycket väl köra mixed media tillsammans med PL till exempel. :)

Idag kommer jag att visa en singelsida och ett uppslag ur mitt lilla PL-album och först ut är sidan med min fina vän Malin:

* * *

I will start off the new year with some PL  project life - or pocket scrapbooking. What makes me like it so much is the different sizes on albums and pocket pages, and that it's easy yet gives you a lot of creative space. You can combine mixed media with PL if you want to! :)

Today I'll show you a single page and a spread from my small PL album, and I'll start with a page with my lovely friend Malin:


Sommaren 2013 var vi för första gången på Gotland och besökte goda vänner, och uppslaget jag tänkte visa har jag gjort med bilder från de dagarna:

* * *

The summer of 2013 we visited Gotland for the first time, and spent a few days with good friends. This spread is created with pictures from those lovely days:Materiallista / List of supplies:
Project Life Mini Kit - Seasons AC380045
Project Life Pocket Pages Design 4 6x8 97734
Project Life Pocket Pages Design 3 6x8 97733
American Crafts – Amy Tangerine – Remarks With Love matte puffy stickers 368972
American Crafts – Amy Tangerine – Elements Enamel dots 368978
American Crafts – Amy Tangerine – Remarks Fabric stickers 368973
American Crafts – Amy Tangerine – Die cut cardstock shapes 368980
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988
Basic Grey Mini Alpha Stickers Pink BAS-3986
Basic Grey Mini Alpha Stickers Grey BAS-3990
Bazzill Classic Kraft T9-960
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Martha Stewart Craft Permanent Glue 40-00018
Martha Stewart Craft Flourish Label Extra Large Punch 42-39003

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!