Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda lampfot/A different kind of lampstand.

Nytt år och nya utmaningar. 
Vad kan man göra med en gammal sko? Jag fick en knasig idé om att göra om den till en lampfot;)
************
New Year and new challenges.
What can you do with an old shoe? I got a crazy idea to turn it into a lampstand;)
Grundade skon med Soft Gloss Gel och målade sen med Texture paste white crackle.
Jag limmade fast utstansade kugghjul, knappar, blommor och pärlor. 
Målade sen alla delar med vit gesso.
Använde Primas Color Bloom sprayer lite här och var.
************
Painted the shoe with Soft Gloss Gel and then used Texture Paste white crackle.
I glued on punched gear, buttons, flowers and beads.
Painted all parts with white gesso.
Used the Prima Color Bloom sprays here and there.
Blingade till skon med lite glasglitter och Art sugar. Tyllen är fastlimmad längst öppningen på skon.
************
Sparkled the shoe with a Glass Glitter and Art Sugar. Tulle is glued at the opening of the shoe.
Själva lampan har jag fått ändra lite för att få ner den i skoskaftet. Jag sågade av den runda delen så att den blev fyrkantig istället. Sladden sticker ut på sidan av skon.
************
The lamp itself,  I had to change a bit to get it into the shoe. I sawed off the round part so that it was square instead. The cord comes out on the side of the shoe.
Material/Supplies:
Prima - Soft Gloss Gel transparent 961435
Prima - Texture Paste White Crackle 961503
Prima - Color Bloom Gold Foil 573805
Prima - Color Bloom Glistening Waves 573942
Prima - Art Sugar White 961800
Prima - Art Sugar Pink 961817
Prima - Glass Beads Crystal 961671
Prima - Glass Glitter Pearl 961633
Prima - Soubrette Flowers 561574
Martha Stewart Crafts - Gesso 32314
Marianne Design - Green and Off-white Paper Roses RB2217
Bazzill - Tulle White 303141
Sizzix - Sizzix - Big Shot Starter Kit Powder Blue and Teal 658300
Sizzix - Bigz Dies Gadget Gears 656636
Artemio - Mini Glue Gun VIMGG
Artemio - Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!