Fortsätt till huvudinnehåll

Birdhouse/ Fågelhus

Man kan förändra så mycket med så lite ibland! Ett väldigt tråkigt fågelhus i furu känns väldigt mycket mer personligt med lite färg och personliga detaljer.

***
Sometimes the smallest things can make a huge different! A verdy dull birdhouse in pine feels much more personal when you add some paint and details.

 Först grundade jag alla sidor med Gesso. Sedan strök jag insidan av taket med samma mörkare kulör som jag målade hjärtana i. Övriga delar målade jag i den ljusare kulören. Jag gjorde två strykningar med färgen.

***
First I painted the whole birdhouse with Gesso. The inside of the roof and the hearts are painted with a darker blue. The rest of the house is painted with a lighter blue. I painted it twice.

De små söta hjärtana kommer ur en burk med blandade dekorationer. Jag har limmat dit ett hjärta på varje rak kant. Hemma i min Gran äter fåglarna kungligt!

***
The cute hearts are from a jar with different embellishments. I added one heart for each side of the birdhouse. The birds eat like royals in my garden!


Materiallista/ List of supplies
Crate Paper Open Book Embellishment Jar 683590
Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set PL32244
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314
Martha Stewart Crafts Satin Pool PL32014
Martha Stewart Crafts Satin Pond PL32015

Ni hittar allt material hos våra Återförsäljare/Retailers.

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!


Kommentarer

  1. Åh så fint det blev! Lyckos pippisarna ♥
    Kram Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!