Fortsätt till huvudinnehåll

Tutorial - Ferrero Rocher-änglar - Ferrero Rocher angels

Jul betyder familj, kärlek, värme, ljus, pyssel, mat, kakor, godis och julklappar för mig. Jag verkligen älskar julen! Och godis. ;) 

Hos Der Scrapbook Laden hittade jag dessa urgulliga änglar som Nicole gjorda av Ferrero Rocher. De är beroendeframkallande goda och tror nog de kommer bli uppskattade på årets godisbord. :) Jag har modifierat dem lite och gjorde en tutorial till er, de går jättefort att göra så än finns det tid till årets jul eller varför inte som gåva att ge bort på nyårsafton?

Nästa vecka kommer jag visa upp ett axplock ur mina favoriter från året som gått så redan nu vill jag passa på att önska er alla EN RIKTIGT GOD JUL! ♥

***********

Christmas means family, love, warmth, candles, crafting, good food, cookies, candy and Christmas presents. I really love Christmas! And candy! ;) I found this adorable Ferrero Rocher angles made by Nicole back at Der Scrapbook Laden. They are just irresistible and I think they will be nice at this year’s candy table. :) I have changed them a little bit and made you a tutorial. They are quick to do so why don’t make your own for your Christmas or as a present for New Year’s Eve?

It's time for me to show my favorites from 2014 next week so I want wish you all A MERRY, MERRY CHRISTMAS! ♥
I en ask Ferrero Rocher finns det bollar till 16 änglar.

*****

You can make 16 angels from one box Ferrero Rocher.


Du behöver cellofan, grillpinnar, band, limpistol, cardstock och något som funkar som vingar. Jag använde mina Spellbinder-dies men du kan även skära ut med en skärmaskin som tex Silhouette Cameo eller klippa för hand.
***********

You need cellophane, barbecue sticks, ribbon, glue gun, cardstock and something that works like wings. I used my Spellbinder-dies but you can also cut out with a cutting machine such Silhouette Cameo or cut by hand with a scissor. 


Jag stansade dubbla par vingar, i guld och mörkbrunt.

*******

I made double wing pairs in gold and chestnut.


Lima ihop dem med en limpistol.

*********

Glue them together with a glue gun.
Ta bort kakformen och stick in en grillpinne.

*******

Remove the tin and stick in a barbeque stick.


Klipp ut en bit cellofan i ca 10*10cm och vira runt pinnen, låt cellofanet täcka själva godisbollen också.

**********

Cut a piece of cellophane for about 10*10cm and twist it around the stick and around the candy as well.


Knyt ett band runt cellofanet.

**********

Tie a ribbon around the cellophane.Limma på vingarna med limpistol och fäst sedan på baksidan av godisbollen.

*******

Use your glue gun on the wings and attach them on the backside of the candy.Klart! :)

**********

Vóila! :)
 Material
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Artemio Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR  
Bazzill Basics Metallics Gold Foil T12-1227
Bazzill Basics Mono Brown T9-943
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Spellbinders Shapeabilities Les Papillions S4-371
Spellbinders Enlarged Embossing Pads W-023
Spellbinder Tool n One T-001     


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!