Fortsätt till huvudinnehåll

Redan 7 år! / 7 years old already!

Min dotter fyller 7 år i januari. Vad hände? Det är otroligt hur fort tiden flyger iväg och hur snabbt hon växer! Eftersom tiden flyger iväg och hennes födelsedag är i slutet på januari, så har jag gjort mig själv en tjänst och redan gjort klart hennes födelsedagskort. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag har mycket att göra i januari och jag kommer förmodligen bli lite stressad när jag inser att jag har glömt att göra ett kort när hennes födelsedag närmar sig... Nu slipper jag det! :)

Kortet är gjort med den sötaste stämpeln från Marianne Design - Dancing Daisy - och jag är så glad att jag bestämde mig för att stämpla och färglägga - det var sååå kul! Runt motivet har jag stänkt guldfärg blandat med vatten (jag använde en tandborste till att stänka färgen på kortet), och jag har också målat bokstäverna med samma guldfärg.

Nu är frågan - vad ska hon få tillsammans med kortet...? Som tur är så är det mer än en månad kvar att bestämma mig för vad jag ska köpa... :)

* * *

My daughter turns 7 in January. How did that happen? I can't believe how time flies and how quickly she grows. Since time really flies, and her birthday is at the end of January, I'm doing myself a favour by making the birthday card now. If I know myself correctly I'll have a lot to do in January, so I'll spare myself the stress of realising that I've forgotten to make the card... ;)

The card is made with the sweetest stamp from Marianne Design - Dancing Daisy - and I'm glad I decided to stamp and colour - it was soooo much fun! :D Around the image I've made some splashes with gold paint mixed with water (I used a toothbrush to splash/flick colour onto the card), and I've also painted the alpha stickers with the same gold paint.

Now, WHAT will I get her to go with the card...? Luckily it's more than a month left for me to decide what to buy... :)
Materiallista / List of Supplies:
Bazzill Mono Sweetheart T1-194
Bazzill Mono Vanilla T8-808
Spellbinders Decorative Labels Eight S5-148
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Marianne Design Clear stamp Don & Daisy - Dancing Daisy DDS3329
Martha Stewart Craft paint Metallic Yellow Gold 32105
Basic Grey Mini Alpha Stickers Grey BAS-3990
EK Tools  Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - 3D Foam squares - White, Variety pack 01614-10

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!