Fortsätt till huvudinnehåll

Poinsetta - TutorialHej!

Idag tänkte jag visa hur lätt det är att göra en egen julstjärna om man har en retrostans. 

*******

Hello!

Today I thought that I should show how easy it is to make a poinsettia if you have a retro punch. Man börjar med att puncha ut tre blommor i cardtock. 

*******
You need to punch out three flowers with the punch. Sedan ritar du markeringar, ungefär som jag visar på bilden. Det behöver inte vara perfekt, eftersom poinsetta knappast är perfekt på riktigt heller. Klip sedan efter markeringarna. Jag valde att göra de två innersta lite mindre. 

*******
Then you draw marks with a pencil, as I show on the picture. It's doesn't matter if they not are perfect, as the poinsetta hardly is perfect either. I did the two petals on top a bit smaller. Then cut it out.Vik till bladen lite, så de liknar min bild lite.

*******
Fold the leaves a bit, so they look a bit like on the picture. 


Samla ihop alla blommorna ovanpå varandra och stick ett hål i dem i mitten.

*******
Gather the flowers on top of each other and punch a hole in the middle. Eftersom jag inte hade några gula pistiller tog jag vita som jag målade med en gul penna. 

*******
As I didn't have pistil in yellow I just painted the white I had with a yellow pencil.


Peta i dem i hålen och dra till på baksidan. Klipp av en del av överflödet och limma fast stjälkarna  med en limpistol. 

*******
Put the pistils in the holes as you want them. Then cut of some of the excess and attach it with a hot glue gun.Lägg till bladen så om du vill ha dem och limma fast dem med så de fastnar i varandra. 

******
Put the petals as you want them and glue them together between the layers.Sedan är du klar!
*******
Then you are ready! 
Materiallista - List of supplies

Bazzill Basics Mono White T10-1001
EK Retro Flower Large Punch 54-30044
Millennium Markers (.05 Tip) 8pc Set MS05-8V
Martha Stewart Craft Scissor Detail M281014
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Artemio Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!