Fortsätt till huvudinnehåll

Happiness is to read

Jag fick en utmaning av min designkollega Katja när vi var i Leksands på Dalapysslingen, en träff som Hobbyworld var med och sponsrade. :) Utmaningen var att scrappa ett alster i svart, guld och vitt och jag skulle scrappa om något som gör mig lycklig. Resultatet ser du nedan, jag älskar att läsa. :) Blommorna och bladen är målade och sprayade för att få de rätta färgerna och sedan överösta med glitter.

***********

When I was a crafty event, sponsored by Hobbyworld, in Leksand, Dalecarlia, I got a challenge from my design colleague Katja. The challenge was to make a layout in black, gold and white and was suppose to show what makes my happy. This is the result, I love to read! The flowers an dleaves are painted and misted to get the right colours and the loaded with glitter.


Material
Basic Grey Mini Alpha Stickers Black BAS-3988 
Bazzill Basics Mono Raven T10-1081 
Marianne Design Green and Off-white Paper Roses RB2217
Prima Art Basics - 3D Matte Gel 236 ml 961398
Prima Art Basics - Texture Paste - Gold Crackle 961558
Prima Art Basics - Heavy Gesso - Black 250 ml 961459
Prima Marketing Vintage Metal Gold Foil - Color Bloom 573805
Prima Marketing Vintage Metal Antique Gold - Color Bloom 573843
Prima Marketing Vintage Metal Precious Stone - Color Bloom 573812
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Luminous 961596 
Prima Marketing Flowers Bethany Greenery 578404 
Prima Marketing Vintage Mechanicals Roses 960339
Prima Marketing Frost Flowers Sow Drop Roses 565756
Thickers Jen Hadfield Chipboard - Gilded - Gold 732613 
  
     

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!