Fortsätt till huvudinnehåll

Glittrande kakfat - Sparkling cake dish

Till jul så har jag och min man bjudit hem hela min familj och hela hans familj. Det betyder att vi i år kommer vara 13 personer och två hundar hemma hos oss på Slottet för att fira jul i dagarna tre. Vi har bakat, lagat mat och kokat godis i flera helger! :) 

Till kakbordet har jag skapat mig ett våningsfat av loppisfynd. Jag hittade två gamla mässingsljusstakar och tre silverbrickor i olika storlekar. Jag målade ljusstakarna och kanterna på brickorna med Clear Gesso och ÖSTE på glitter. Blev otroligt häftigt! För att fixera glittret så sprayade jag på ordentligt med vanlig hårspray. Sedan limmade jag samman allt med gammal, hederlig Karlssons Klister.

Jag tror att detta kakfat kommer bli pricken över i:et på vårt stora kakbord. :) 

*******************

We have invited all our families for Christmas this year so we will be 13 persons and two dogs for three days to celebrate and enjoy each others company here at The Castle. We have been cooking, baking and making candy for some time now. :)

I have made this cake dish in several layers for the table filled with cookies. I found two old brass candlesticks and three silverplates in a flea market. I painted the candlesticks and the edges of the plates with Glear Gesso and showered them with glitter. So amazing effect! I used ordinary hairspray to fix the glitter and then gleud it all together with a glue made for metal.

I think this will do the extra touch. :)
Material
Martha Stewart Craft Paint Detailing Brush Set 5pc PL32247
Prima Marketing Art Basics - Clear Gesso 250 ml 961466 
Prima Marketing Art Extravagance - Glitter Set - Luminous 961596 


Kommentarer

  1. Wow, det var verkligt snyggt! Det känns dessutom rätt enkelt, att bara limma ihop, perfekt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!