Fortsätt till huvudinnehåll

Fun House/ Tittskåp

När jag fick hem det lilla fågelhuset ville jag förvandla det till ett litet tittskåp där scenen kan förändras hela tiden. De busiga små tomtebarnen kan åka pulka en dag och klä granen en annan.

***
When I got this little bird house I immediately wanted to make a house there the scenes can change all the time. The mischievous kids can one day sledding down the hills and another day decorate the Christmas tree. 

Insidan klädde jag med mörkt blått cardstock och strök ut fint glitter så att himlen skimrar fint.

***
For the inside of the house I used a dark blue cardstock and a fine glitter to get the sky to sparkle nice.

Först målade jag hela huset rött så att det skulle lysa igenom lite på vissa ställen. Sedan täckte jag hela huset igen med ett tjockt lager av Prima Texture Paste i guld. Sist gned jag ut svart akrylfärg med fingrarna.

***
I painted the whole house red first. I wanted it to shine through here and there. Then I covered the house again with a thick layer of Prima Texture Paste Gold. Finally I used my fingers and added black Acrylic Paint.

Fågeln målade jag svart och duttade både guld och fint glitter på den.

***
I painted the bird black and dabbed it with gold and a fine glitter.


Materiallista/ List if supplies:
Prima altered metal frame- Birdhouse 961336
MS Craft Satin Beetle Black PL32082
MS Craft Satin Tartan Red PL32049
Prima Art Basics - Texture Paste - Gold Crackle 961558
Prima Art Ingredients Art Sugar - White 961800
Marianne Design Snowflakes and Trees Rhinestones CA3107
Stickers Carnival Silver Small 52-10118
Bazzil Classic Prismatics Twilight Dark T19-7309

Ni hittar allt material hos våra Återförsäljare/Retailers.

Många kramar från Ulrika!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!