Fortsätt till huvudinnehåll

Christmas Wreath Malin style

När Katja och Therese här på Hobbyworld lät sina dörrkransar få en make over så blev jag också sugen på att fixa till en gammal styggelse jag hade liggande i en jullåda. Tänk vad lite färg och glitter kan göra? :) Före-bild finns att se i slutet på inlägget.

Först tog jag bort alla dekorationer från kransen innan jag målade hela kransen slarvigt med vit Gesso, målade alla kottar, äpplen och grankvistar också. Jag limmade fast alltihop innan jag kladdade över Clear Gesso över alltihop innan jag strösslade rikligt med glitter. Så enkelt men i mina ögon så snyggt! :)

Ha en fin helg, det ska jag ha! :)

**************

As you might remember, Katja and Therese here at Hobbyworld did a make over with their Christmas wreaths. I had an old one laying in a box filled with Christmas stuff so wanted to make one myself. Just look at the change you can make with just some paint and glitter. Before-pic in the bottom of the entry.

First I removed everything from the wreath and then I painted the whole wreath with white Gesso. All the pines, apples and branches also got a great deal of Gesso before I glued them back in the wreath. Then I covered almost everything with Clear Gesso and the sprinkled the wreath with ALOT of glitter. So simple but really good looking if you ask me. :)

Have a really nice weekend, I sure will! :)

Så här såg den ut innan jag gick lös med färg och glitter, en trött gammal krans som gjort sitt.

*******

This is how it looked before I went bananas with paint and glitter, a really ugly wreath.


Allt material finns hos Hobbyworlds återförsäljare. 

Material
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Artemio Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR
Prima Art Basics - Clear Gesso 250 ml 961466 
Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 250 ml 961442
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Ebony and Ivory 961602 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!