Fortsätt till huvudinnehåll

Christmas Tree Cards- Mixed Media Style

Har gjort två julgranskort med mycket glitter och olika mixed media produkter.
***
I have made two Christmas cards with much glitter and various mixed media products.


Har målat över knapparna med Heavy Gesso- just för att den är lite tjockare. Målade flera lager. På den guldiga granen har jag även ett tunt lager med Texture paste i guld.
***
Painting over the buttons with Heavy Gesso- I use it because it is a bit thicker. I painted several layers. On the golden tree, I also have a thin layer of Texture Paste in gold.


Min favorit bland mixed media produkter är Soft Matte Gel den har jag använt här för att fästa Glass Beads och glittret med.
***
My favorite mixed media product is Soft Matte Gel.  I have used here to attach Glass Beads and glitter.


Gjorde även en vit gran.
***
I have also made a white christmas tree.


Strösslat på massor med glitter.
***
On the christmas tree I have sprinkled a lof of glitter.

Tack för titten/Thanks for stopping by.

Material/List of Supplies;
Bazzill Basics Mono Thunder Trio #1 White T10-1001
Prima Art Ingredients - Glass Beads - Crystal 961671 
Prima Art Basics - Soft Matte Gel 250 ml 961428
Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 500 ml 961374
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Ebony & Ivory 961602
Prima Art Basics - Texture Paste - Gold Crackle 961558
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Luminous 961596
Prima Art Ingredients - Mica Flakes - Gold Leaf 961756
Martha Stewart Craft Paint Bristle Brush Set 4pc PL32947 
Martha Stewart Craft Paper Trimmer M281055
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Artemio Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900
Sizzix Bigz Die - Stacked Stars 658771

                                                                     Våra återförsäljare / Our retailersKommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!