Fortsätt till huvudinnehåll

Christmas Decoration

Jag började med att skära ut en 11 inch stor cirkel ur cardstock.
*************
I started by cutting out an 11 inch large circle of cardstock.
Klippte ur enligt bilden.
*************
Cut out as shown.
Limmade ihop bitarna till koner. Detta är nu basen till granarna.
*************
Glued together the pieces of cones. This is now the base for the tree.
Vek ihop kaffefilter och klippte remsor av det.
************
Folded coffee filter and cut strips of it.
Med limpistolen fäste jag filtret runt konen hela vägen upp.
************
With the glue gun, I attached the filter around the cone all the way up.
Så här ser de ut när allt kaffefilter är fäst.
************
This is what they look like when all the coffee filter is attached.
Använde Soft gloss gel på nederkanterna och strösslade glitter över.
*************
Used the Soft Gloss gel on the bottom edges and sprinkle glitter over it.


Material/Supplies:
Bazzill cardstock - White T10-1005
Martha Stewart Crafts - Large Circle cutter 42-00003
EK Success - Glass Mat 13x13 54-06003
Artemio - Mini Glue Gun VIMGG
Artemio - Refill Mini Glue Gun VIMGGR
Prima Art Extravagance - Glitter Set Ebony & Ivory 961602 
Prima Art Basics - Soft Gloss Gel 250 ml 961435 


Önskar er en trevlig Lucia!

Ha det bra!/Take care!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!