Fortsätt till huvudinnehåll

Christmas cards with many layers/ Julkort i många lager

Det bästa som finns när julen närmar sig är alla julkort man får skapa! Idag har jag lekt med olika dies och stansar från Spellbinders, Sizzix och Martha Stewart.

***
It´s so fun when Christmas getting closer and I get to create lots of Christmas cards! For my cards I played a bit with dies and punches from Spellbinders, Sizzix and Martha Stewart.

Genom att använda många lager och även 3d kuddar får jag fram ett spännande djup i mitt kort.

***
By using lots of layers and also som 3d pads I get some cool depth in my card.

Mitt nästa kort är lite ljusare med en härligt krispig vinterkänsla. Jag förstärker vinterkänslan genom att använda flera stjärnor som glittrar och glimmar.

***
Next card is a bit lighter and have a fresh winter feeling. I used several stars to get even more winter feeling.


Materiallista/ List of Supplies
Sizzix Thinlits Die Set 9PK- Rosettes 658932
Sizzix Big Shot Machine 657900
Spellbinders Nestabilities Radiant Rectangles S5-161
Spellbinders Nestabilities Nobel Rectangle S5-190
MSC Two In One Deep Edge Punch Striped Hearts 42-77007
Marianne Design Snowflakes and Trees Rhinestones CA3107
My Minds Eye Mistletoe Magic Paper and Accessories Pack MM1011
Bazzil Marshmallow 12x12 T10-1083
Bazzil Smoothies Pomegranate Splash T2-235

Ni hittar allt material hos våra Återförsäljare/Retailers.

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!