Fortsätt till huvudinnehåll

Vintage Dècor Chalk Paint

Martha Stewart har kommit med nya färger som man kan använda när man ska måla möbler eller inredningsdetaljer med. Vintage Decor Chalk Paint är en fyllig och krämig, kalkigt färg som täcker bra. Jag hade en gammal klocka där urverket en gång suttit på som nu ska få ett annat utseende.
***
Martha Stewart has come up with new colors that you can use when you want to paint furniture or furnishings with. Vintage Decor Chalk Paint is a rich, creamy, chalk paint that covers well. I had an old clock where the clockwork once sat on that I will give a new look.


Började med att måla hela i en blå nyans - Blue Agave.
Det räcker med en strykning eftersom färgen är täckande. Därefter när färgen torkat ordentligt så målar jag över med en vit färg- Wedding White. Även en strykning av denna färg räcker bra.
***
Started by painting in a blue color - Blue Agave. 
When the paint dried properly, I paint over with a white color Wedding White. 


När färgen torkat slipar jag med ett sandpapper på valda ställen så att färgen under kikar fram. Lägger på ett lager vax, den är genomskinlig och ett tunt lager räcker.
***
When the paint dried, I sand with sandpaper at selected places so that the color peeking out from under. Adds a layer of wax, it's transparent, and a thin layer is enough.


När vaxen torkat så lägger jag på vax igen, men denna gången med Vintage. Den ger mycket färg, så jag lägger på lite tunt.
***
When the wax has dried I put on wax again, but this time with little bit color- Vintage. It gives a lot of color, so I put on a thin layer.


Detta blev ett bra fat till mina adventsljus.
***
I will use  it as a plate for my candels for Advent.


Har dekorerat ljusen med stjärnor. Stjärnorna är utstansade med en stjärndie från Sizzix. På stjärnorna har jag lite glitter som är fastsatt med Primas Soft Matte Gel.
***
Have decorated candles with stars. The stars are punched out with a star die from Sizzix. On the stars, I have a little glitter  and it is secured with Prima Soft Matte Gel.

Även lite glitter strösslat glitter på dekorationerna.
***
Even little glitter sprinkled glitter on the decorations.


Tack för titten/ Thanks for stopping by!

Material/List of Supplies:
Martha Stewart Craft Paint Utility Brush Set 3pc PL32246
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Matte Chalk Paint - Wedding Cake PL33519
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Matte Chalk Paint - Blue Agave PL33533 
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Wax - Antique PL33559
Martha Stewart Crafts Vintage Décor Wax - Clear PL33562 
Prima Art Basics - Soft Matte Gel 250 ml 961428
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Luminous 961596
Sizzix Bigz Die - Stacked Stars 658771
Sizzix Big Shot Machine Powder Blue and Teal 657900

                                                              Våra återförsäljare / Our retailers

Kommentarer

  1. Lövli! Älskar det nya utseendet! Jättefint skapat med de olika tonerna! Jag råkar ha en liknande trälåda! ;) Tror minsann att jag ska ge mig på en liftning! :) Stor kram och tack för inspiratonen! Kram Karin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!