Fortsätt till huvudinnehåll

Ommålade ljusstakar - Repainted candlesticks

^

Hej!
Här har vi de vanligaste ljusstakar som jag vet brukar finnas i var mans hem då det är jul. De brukar ju vara röda och i alla världens storlekar. Jag bestämde mig för att måla o dem då jag har alla juldekorationer i vitt och silver.  

Jag började måla dem i tre lager med gesso. Sedan ett lager med silver, innan jag målade med crackle paint. Efter det ytterligare ett lager med gesso. Nu får man vara snabb och lätt på hand. Bara ett enda drag och ett tunt lager med färg. Drar du lite för mycket på samma ställe drar du ut alltihopa, och du har inga sprickor kvar. Synnerligen trist! "Been there done that" så att säga. ;-)

Lycka till!

*^*^*^*^*^*^*

Hello!

Here in Sweden theese candlesticks are quite common around Christmas. They usually comes in red paint. I decided to repaint them as all my Christmas decorations are in white and silver colours. 

I started to paint tem with three layers gesso. Then I painted them in silver, and after that I adde one layer of crackle paint. I finsihed with one more layer of gesso. Then the crackel paint, well, cracked. :) 
When you paint the last layer of gesso you need to be quick and have almost no pressure at all. Do not paint one more time where you just added colour. You will then ruin the crackle effect. And that is quite boring... Been there done that so to say. ;-) 

Good luck!  


Materiallista - List of supplies

Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314 
Martha Stewart Craft Metallic Sterling 177 ml PL33584
Martha Stewart Craft Paint Fine Crackle Effect PL32200
Martha Stewart Craft Paint Utility Brush Set 3pc PL32246
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!