Fortsätt till huvudinnehåll

Make your own wrapping paper/ Tryck ditt eget Julklappspapper - Tutorial

Att göra eget presentpapper är både roligt och enkelt. Du kan använda nästan vad som helst för papper och förvandla det till något unikt och personligt.
Jag använder ett oblekt papper då jag vill skapa en gammaldags känsla.
Börja med att droppa Prima Color Bloom Emerald och Gold Foil.

***
It´s both fun and easy to make your own wrapping paper. You can use almost any kind of paper and transform it to something unique. I wan´t to create wrapping paper with an vintage look so I use unbleached paper.
Start to make drips with Prima Color Bloom Spray in Emerald and Gold Foil.

Ta sedan fram Akrylfärg från Martha Stewart och Stencils från samma tillverkare. Jag använder akrylfärger i kulörerna Satin Tartan Red, Satin Scottish Highlands och Metallic Gold.

***
You need Acrylic paint and Stencils from Martha Stewart. I use  Satin Tartan Red, Satin Scottish Highlands och Metallic Gold.

Börja med att dutta grön färg över stencilen. Var noga med att färgen får torka mellan de olika lagren,

***
Start with dabbibg the green paint over the stencil. Make sure that the paint is dry between the layers.

Jag duttar också dit röda bär genom en stencil och prickar med baksidan av en penna.

***
I also dab red throw a stencil to get berries. The dots I make with the end of a pen.

Jag har slagit in mitt paket och dekorerat med några blommor. Rosen målade jag med Metallic Gold.

***
I wrapped my gift and emebellished with some flowers. I painted the Rose with Metallic Gold.


Materiallista/ List of supplies
MS Crafts Leaves Adhesive Stencils  PL32270
MS Crafts Metallic Gold PL32103
MS Crafts Satin Scottish Higlands PL32003
MS Crafts Satin Tartan Red PL32049
Prima Sultry Shimmering Emerald - Color Bloom Spray 573928
Prima Vintage Metal Gold Foil - Color Bloom Spray 573805
MD Christmas Flowers Red JU0905
MD Roses are red RB2204

Ni hittar allt material hos våra Återförsäljare/Retailers.

Kramar från Ulrika aka LillBlomman!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!