Fortsätt till huvudinnehåll

Make an angel

Idag visar jag er hur jag gjort en ängel. Letade efter lite småsaker bland mina gömmor. En knyppelpinne, ett litet påskägg, kaffefilter, tyll från Bazzil och ståltrådssnöre från Prima.
***
Today I will show you how I made an angel. Was looking for some goodies among my stash. A bobbinlace pin, a small Easter eggs, coffee filters, tulle from Bazzil and wire thread from Prima.

Limmade fast ägget på knyppelpinnen. Målade den med gesso ett par gånger. Snurrade snöret runt en pensel och klippte ut vingar från kaffefiltret.
***
Glued the egg on the bobbinlacepin. Painted a couple of times with gesso. Twisted wire thread around a brush and cut out wings from the coffee filter.

Penslade på Soft Matte Gel på svirlarna och sedan strösslade jag och rullade dem i glitter.
***
Penciled Soft Matte Gel on swirls and then sprinkle and rolled them in glitter.

Rynkade fast och limmade med limpistolen fast tyllen.
***
Fixed and glued the tulle with a glue gun.

Skrynklade vingarna och sedan strösslade jag på glitter och Glass Beads på vingarna.
***
Crumpled the wings and then sprinkle on glitter and Glass Beads on the wings.

Vingar och hår limmas fast.
***
I glued the wings and hair.

En ängel som kan hänga i granen eller fönstret.
***
The angel can be hung on the Christmas tree or window.
Tack för att du kikade förbi/Thanks for stopping by.

Material/List of Supplies:
Martha Stewart Craft Paint Gesso Primer White PL32314 
Prima Art Basics - Soft Matte Gel 250 ml 961428
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Luminous 961596
Prima Art Ingredients - Glass Beads - Crystal 961671 
Prima Wire Thread - Ecru 576981
Artemio Mini Glue Gun VIMGG
Artemio Refill Till Mini Glue Gun VIMGGR
White Tulle 303141
Martha Stewart Craft Paint Bristle Brush Set 4pc PL32947 

                                                      Våra återförsäljare / Our retailers

Kommentarer

  1. Åååå vad ljuvlig den är!!! Den skulle gärna få komma och bo hemma hos oss :) Kram Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!