Fortsätt till huvudinnehåll

Fikapaus / Coffee break

Nu när det lackar mot jul är det många som är ute och julhandlar, något som kan vara både kul och stressigt. Det bästa då tycker jag är fikapausen - den är viktig! :D Jag har gjort en LO med en bild från en fikapaus när jag och min dotter var ute och shoppade för nån månad sen. Jag har valt att plocka upp det gröna från prinsessbakelsen och lite orange/gult från festisen.

* * *

It's getting closer to Christmas, and many people are out shopping - something that can be both fun and stressful. The best thing about the shopping is the coffee break (even though I don't drink coffee) - that's important! :D I have made a layout with a picture from one of those breaks when me and my daughter were out shopping about a month ago. I have chosen to pick up the green from the pastry and some orange/yellow from the juice box.

Materiallista:
Bazzill Thunder Trio #1 White T10-1001
Heidi Swapp - September Skies 12x12 paper pad 368862
Heidi Swapp - Alphabet 368873
Prima Art Basics - Soft Matte Gel 250 ml 961428
Prima Art Extravagance - Glitter Set - Abloom 961619
Prima Marketing Sultry Shimmer Sorbet - Color Bloom 573874
Prima Marketing Sultry Shimmer Gilded - Color Bloom 573911
Prima Marketing Sultry Shimmer Lime Wedge - Color Bloom 573850
Martha Stewart Crafts Heart Punch M283020
Martha Stewart Craft Paint High Gloss Beetle Black PL32102
My Mind’s Eye Record It Pretty Things Enamel Dots REC144
EK Tools Elegant Calligraphy Black Single 55-30071
Scrapbook Adhesives - Adhesive Value Pack 01697-30

Tack för besöket! / Thanks for the visit!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!