Fortsätt till huvudinnehåll

Fågelbur

Den 1 november startade vår nya månadstävling och då visades en fågelbur som jag har gjort och här följer en beskrivning om hur jag gick tillväga.

Använde mig av en tjock och en smal smyckestråd från Alu Deco, jag använde grönt just för att det var den färgen jag hade mest av, men senare ser du att buren blev vit. Mätte ut 3 bitar på vardera ca 30 cm. Tog hjälp av gessoburken för att forma en båge av alla bitarna. Sen gjorde jag 3 stycken cirklar av tråden och använde även här gessoburken för att forma till cirklarna. 
************
On November 1, started our new monthly contest and I showed a birdcage that I've done and here is a description of how I went about it. 

I used a thick  and a thin jewelry wire from ALU Deco, I used green because it was the color I had most of, but later you will see that the cage went white. Measured out 3 pieces each about 30 cm. Took the gessojar to form an arc of all bits. Then I did 3 pieces of circles with the wire and also used the gessojar to shape them into circles.
Fäste ihop bågarna i överdelen.
Sen fäste jag varje cirkel på lagomt avstånd mellan varandra med hjälp av den smala tråden.
************
Attached the arches at the top.
Then I attached each circle with the thin wire with distance between each other.
Stansade ut en cirkel från Spellbinders. Mätte ut vart varje hål skulle vara, gjorde hål och trädde ner tråden igenom hålen.
************
Punched out a circle from Spellbinders. Measured out where each hole would be, punched out the holes and put down the wire through them.
Böjde till benen under cirkeln.
************
I bowed the wire under the circle.
Nästan klar.
************
Almost finished.
Målade buren med gesso och lät den torka. Sen limmade jag fast blommor och fäste en ängel med sytråd fäst i toppen på buren.
************
Painted the cage with gesso and let it dry. Then I glued the flowers down and attached an angel with thread at the top of the cage.Material/Supplies:
 Alu Deco - Jewelry kit 3901-001 
Prima - Resin Collection Ingvild Bolme 891503 
Prima - Interlude D Flowers 561413 
Prima Art Basics - Heavy Gesso - White 961442 
Spellbinders - Nestabilities Standard Circles SM S4-116
Sizzix - Big Shot Starter Kit Powder Blue and Teal 658300


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!